Greenpeacen lehdistökommentti Neste Oilin tehdasinvestointiin Singaporessa

Lehdistötiedote - marraskuu 30, 2007
Neste Oil ilmoitti tänään aikovansa rakentaa NExBTL-biodieseltehtaan Singaporeen. Tehtaan kapasiteetti on 800 000 tonnia dieseliä vuodessa ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2010 lopulla. Singaporen tehtaan kapasiteetti on yli kaksinkertainen Porvoon kahteen tuotantolaitokseen verrattuna. Nesteen mukaan laitos on maailman suurin biodieseliä valmistava tehdas.

Palmuöljy tuhoaa sademetsiä.

- Nesteen päätös osoittaa, että yhtiö rakentaa tuotantoaan voimakkaasti juuri palmuöljyn varaan. Tehtaan rakentaminen palmuöljyplantaasien läheisyyteen Singaporeen kertoo siitä, ettei yhtiö aio aiemmista viesteistään poiketen edes yrittää rakentaa biodieseltuotantoaan palmuöljyä kestävämpien raaka-aineiden varaan. Kaakkois-Aasian sademetsillä ei ole varaa Nesteen uhkapeliin. Nykyisellä metsätuhon tahdilla esimerkiksi orankien arvioidaan kuolevan sukupuuttoon luonnosta 5-10 vuodessa (1), sanoo ohjelmajohtaja Harri Lammi Greenpeacesta.

Neste Oil on ensimmäinen yhtiö, joka on ottanut palmuöljyn laajamittaisen liikennepolttoainetuotannon raaka-aineeksi. Palmuöljy on merkittävin sademetsien tuhoutumisen aiheuttaja Kaakkois-Aasiassa. Palmuöljy on myös ilmastovaikutuksiltaan jopa fossiilisia polttoaineita huonompi vaihtoehto, sillä sademetsien raivaaminen plantaasien tieltä aiheuttaa runsaasti kasvihuonekaasupäästöjä. Nesteen biodieseltuotannon raju kasvattaminen on suuri uhka Kaakkois-Aasian sademetsille, sillä kysynnän kasvu palmuöljylle johtaa väistämättä uusien plantaasien raivaamiseen sademetsäalueille.

Tällä hetkellä ei ole saatavilla sertifioitua palmuöljyä. Neste Oil on luvannut siirtyä sertifioituun palmuöljyyn kun sitä on saatavilla, mikä saattaa kestää useita vuosia.

- Sertifiointi ei kuitenkaan auta metsien häviämistä, sillä palmuöljyn kysynnän kasvattaminen johtaa kiistatta sademetsien hävittämiseen. Kaikille ei tule mitenkään riittämään kestävästi tuotettua palmuöljyä. Palmuöljyn kaltainen raaka-aine, joka ei todellisuudessa vähennä liikenteen ilmastovaikutuksia, uhkaa myös poistaa tarpeen kehittää todellisia ratkaisuja, Lammi sanoo.

Other contacts:

Harri Lammi, ohjelmajohtaja, Greenpeace, puhelin 050 383 1822
Juha Aromaa, viestintäpäällikkö, Greenpeace, puhelin 050 369 6202

Notes:

(1)http://www.unep-wcmc.org/resources/PDFs/LastStand/orangutanreport_1to11.pdf