Greenpeace: een schoon en gezond milieu

Greenpeace is een wereldwijde organisatie, we hebben kantoren in wel 40 landen! Problemen met het milieu zijn namelijk overal. Stel je eens voor dat er geen bossen, zeeën, rivieren en grasvelden zouden zijn. Best saai toch? Je zou altijd op straat moeten voetballen en zwemmen kan alleen in een zwembad. Maar dat is niet de enige reden waarom te goed voor het milieu zorgen. Al die bossen en zeeën zorgen ervoor dat het klimaat op aarde precies goed is. En ze zorgen ervoor dat wij allemaal zuurstof kunnen inademen! We willen een schoon en gezond milieu voor iedereen op de wereld! 

De werkwijze: onderzoek, overleg en actie

Wanneer Greenpeace denkt dat het milieu in gevaar is, volgen we altijd deze stappen:

Vrouw onderzoekt waterkwaliteit in lab
Vrouw onderzoekt waterkwaliteit in lab
Voorlichtster praat op straat
Actie met rubberboten naast groot vrachtschip

Van alles wat Greenpeace doet, vallen de acties het meest op maar we doen véél meer. Greenpeace vergadert vaak mee over milieuproblemen en oplossingen. Zo proberen we regels en wetten te krijgen die goed zijn voor het milieu en de natuur.

Onafhankelijk

Greenpeace wil altijd actie kunnen voeren als een bedrijf of regering iets verkeerd doet. Daarom nemen we geen geld van ze aan. Zo blijven we onafhankelijk en kunnen we altijd en tegen iedereen in actie komen als het milieu in gevaar is.