Sinds 2000 maakt Greenpeace gebruik van de Argus. Dit schip is het kleinste motorschip uit de Greenpeace-vloot. Heel licht, dus zuinig met brandstof! Precies goed voor onderzoek en acties op plekken waar je anders lastig kunt komen, zoals de havens van Rotterdam en langs de Noordzeekust.

Greenpeace navigates its ship the 'Argus' on a Waddenzee tour. With the Argus and a rubber boat Greenpeace volunteers bring visitors from Texel and Den Helder to the lightship to inform them about overfishing and the campaign for marine reserves.Greenpeace gebruikt het schip de Argus tijdens de Waddenzee tour om bezoekers van Texel en Den Helder naar het lichtschip te brengen. Hier krijgen ze informatie over overbevissing en de campagne voor zeereservaten.

De thuishaven van de kleine onderzoeksboot is de Leuvehaven in Rotterdam. In het najaar van 2002 was de Argus een belangrijk centrum voor de actie tegen de olietanker Byzantio. Dat is een van de vele olietankers die te gammel en te onveilig is om met olie over zee te varen. De Argus wordt tegenwoordig ook veel gebruikt om journalisten mee te vervoeren die een actie van dichtbij willen zien. Hun verhalen en foto’s komen zo snel op televisie en in de krant, zodat iedereen weet wat Greenpeace wil.

De naam ‘Argus’ komt uit de Griekse mythologie. Argus was een reus met ogen over zijn hele lichaam. Zo kon hij alles goed in de gaten houden en was hij dus heel waakzaam. Kortom, een geschikte naam voor een klein, oplettend Greenpeace-schip.

Tags