De Beluga II is de opvolger van de Beluga I. Toch zijn het twee totaal verschillende schepen. Nummer I was namelijk een brandbestrijdingsschip met een motor en nummer II is een zeilschip. De Beluga I gebruikten we voor het eerst in 1984. We maakten een laboratorium aan boord om meteen te kunnen onderzoeken of er giftige stoffen in het water zitten. In twintig jaar heeft de Beluga I op heel veel verschillende Europese en Amerikaanse rivieren en meren en langs de kusten van de Noord- en Oostzee gevaren. Maar ze werd te oud en te duur om te onderhouden.

Members of "Kids for Oceans", in the age of 12 and 13, sail with the Beluga II into the National Park "Vorpommersche Boddenlandschaft".Drei Greenpeace Kinder der "Kids for Oceans", im Alter von 12 und 13 Jahren, fahren mit  der Beluga II  zum Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft.

Daarom is er sinds 2004 de zeilclipper Beluga II, het allereerste schip dat speciaal voor Greenpeace gebouwd is. De motor wordt alleen gebruikt als het windstil is, of als ze heel precies moeten varen in een haven. Normaal vaart ze op wind. Een heel milieuvriendelijk schip dus! De Beluga II kan door zijn platte bodem door ondiep water varen en koerst zo over alle binnen rivieren in Europa om onderzoek te doen naar fabrieken die gif lozen in het water.

Tags