Οι κούκλες της ZARA επαναστατούν!

2 σχόλια
νέο - 24 Νοεμβρίου, 2012
Οι κούκλες της εταιρείας ZARA «το ‘σκασαν» από κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας για να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρία της Greenpeace, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να είναι πια θύματα μόδας με τοξικά!

Οι κούκλες πόζαραν έξω από το κατάστημα και ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα «Μόδα ZΑRA χωρίς τοξικά». Παράλληλα, χόρεψαν με εθελοντές της Greenpeace και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πρόβλημα της χρήσης τοξικών στην κατασκευή ρούχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Greenpeace μεγάλες εταιρείες μόδας, όπως η ZARA, κατασκευάζουν ρούχα με τη χρήση επικίνδυνων χημικών που όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον και διασπώνται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, ακόμα και καρκίνο. Οι αναλύσεις της Greenpeace βρήκαν τέτοιες επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα 20 μεγάλων εταιριών.

Η ZARA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων, καθώς παράγει 850 εκατομμύρια ρούχα το χρόνο. Το μέγεθος, η μαζική εμπορία και διανομή, αλλά και η επιρροή που ασκεί η συγκεκριμένη εταιρεία μπορούν να οδηγήσουν τη βιομηχανία μόδας στο να μην χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες για τα προϊόντα της.

Η Greenpeace ζητάει από τη ZARA να δεσμευτεί ότι θα απαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών από την παραγωγή της και θα δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τέτοιων ουσιών στα εργοστάσια  των προμηθευτών της.  Η ZARA οφείλει να τηρήσει την εταιρική της δέσμευση  για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας τον πελάτη και φυσικά τους υδάτινους πόρους του, στο κέντρο του ιδιαίτερου επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως ισχυρίζεται. 

Ζήτα από τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης.Κατηγορίες
Ετικέτες

(Unregistered) DaRousso λέει:

Im glad finally someone dared to speak! Becouse small fashion designers like myself are accused to have other interests when saying dont buy Zara. I h...

Καταχωρήθηκε 5 Δεκεμβρίου, 2012 στις 11:29 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

Read More Read Less

(Unregistered) Katia λέει:

Να σταματήσει αμέσως αυτό.

Καταχωρήθηκε 25 Νοεμβρίου, 2012 στις 18:52 Σήμανση ως απαράδεκτο Reply

1 - 2 από 2 αποτελέσματα.

Ανάρτηση σχόλιου 

Complete the fields below to leave a comment without registering
Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

info

Email