Ενημέρωση από το μέτωπο των μεταλλαγμένων

14 σχόλια
νέο - 17 Φεβρουαρίου, 2012
Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων της Greenpeace για μεταλλαγμένες ζωοτροφές και οι 4 εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, επικοινώνησαν μαζί μας.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις εταιρείες δεν δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε άμεσα βήματα εξασφάλισης καθαρών ζωοτροφών. Γι΄αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα. Στείλτε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζητήστε να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

  • Cyber- ακτιβιστές μας:

Θέλουμε θέσεις εργασίας και καθαρή διατροφή, όχι μεταλλαγμένα!

Επειδή τρως ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

(Unregistered) πες οχι στα μεταλλαγμενα!

(Unregistered) πες οχι στα μεταλλαγμενα! λέει:

ποιες εταιρίες μπορούμε να εμπιστευόμαστε ?

Καταχωρίστηκε 14 Μαρτίου, 2012 στις 20:23 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) ΓιωργοςST

(Unregistered) ΓιωργοςST λέει:

Καλημερα

Θα παρακαλουσα για ολα τα παραπανω σχολια να παρει θεση καποιος απο την Greenpeace. Εδω φαινεται οτι η οργανωση μεροληπτει υπερ καποιων εταιριών. Επισης καλο θα ηταν να μας εξηγησει πως αποφασιστηκε να γινει δειγματοληψια στις συγκεκριμένες 4 εταιρίες και οχι για τις υπολοιπες. Τι συμβαινει με τις αλλες?

Καταχωρίστηκε 23 Φεβρουαρίου, 2012 στις 9:20 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) eleana

(Unregistered) eleana λέει:

Ελαβα την απάντηση της εταιρίας Όλυμπος σήμερα μέσω mail αλλά δεν την βλέπω πουθενά αναρτημένη στη σελίδα σας. Γιατί???
Δεν θα έπρεπε νομίζετε ? Γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Καταχωρίστηκε 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 10:10 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) purplesense

(Unregistered) purplesense λέει:

Έλαβα σήμερα απάντηση από την εταιρία Όλυμπος, η οποία δηλώνει τα παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΗΝ GREENPEACE

ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ



20/2/2012



Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών Ελληνικών Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Συνεργάζεται με 70 Έλληνες πιστοποιημένους, για τη χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, παραγωγούς, που τους παρέχει τεχνογνωσία από έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας, καθώς και εξωτερικούς πανεπιστημιακούς συνεργάτες για τη διατροφή, υγιεινή και ευζωία του ζωικού κεφαλαίου.

Ήταν η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με τη GREENPEACE για τη δημιουργία του οδηγού καταναλωτών.

Ήταν η πρώτη εταιρεία που πιστοποιήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό CERT-ID για ΑΠΟΥΣΙΑ μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές >, αδιαφορώντας για την αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, παίζοντας με την φήμη και το όνομα της εταιρείας μας και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ΟΛΥΜΠΟΣ, δηλώνουμε ότι τις αρχές μας δεν τις αλλάζουμε. Αυτό που τόσα χρόνια κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προσπαθώντας για την θέσπιση του εθνικού προτύπου και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες που τηρούν πρωτόκολλα, διαδικασίες και αρχές στην δουλειά τους. Με την GREENPEACE δεν είμαστε απέναντι. Ίδιος είναι ο στόχος. Ο αγώνας είναι συνεχής.

Ως εκ τούτου ΦΙΛΗ Η GREENPEACE ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .

Ας αναλογισθούμε όλοι ως κοινωνία , ως πολιτεία, που οδηγείται η Ελληνική παραγωγή, η Ελληνική μεταποίηση και τα Ελληνικά προϊόντα.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .

ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. - ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ

Θα μπορούσατε να μας πείτε τι ακριβώς συμβαίνει?

Καταχωρίστηκε 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 21:24 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) Κέλυ

(Unregistered) Κέλυ λέει:

@antikeimenikos, λόγω και της δικής μου επιστημονικής κατάρτισης (και του "ελεύθερου" χρόνου που μου προφέρει η ανεργία), πρέπει να σε ενημερώσω για paper του 2009 που αποδεικνύει την ανίχνευση μεταλλαγμένων στο αίμα βοοειδών. Υπάρχουν και άλλες έρευνες που αποδεικνύουν πως τα μεταλλαγμένα μπορούν να περάσουν στο ζώο που τα έφαγε.

@ Μιχάλης, το "τροποποιημένο" δεν έχει καμία σχέση με το "γενετικά τροποποιημένο". Ίσως πρέπει να ελέγξεις την ακριβή αναγραφή.

@ επιστήμονες που παρεξηγούνται με τη χρήση του όρου "μεταλλαγμένα" αντί της χρήσης ορθών όρων όπως "polymerase chain reaction" "DNA sequence" λέω πως έχετε λίγο δίκιο και πάρα πολύ άδικο. Το παραπάνω παράδειγμα του Μιχάλη για μένα τα λέει όλα. Πολλές φορές έχω ερωτηθεί από φίλους και συγγενείς που έχουν μπερδευτεί με το ίδιο πράγμα. Δεν μπορεί να χρειάζεσαι 2 πτυχία για να διαβάσεις τις ετικέτες των προϊόντων και να καταλάβεις τι λένε.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν ο κόσμος τα λέει "μεταλλαγμένα" αλλά με ενδιαφέρει πολύ που εντοπίζονται και για πόσα κατηγορούνται. Βεβαίως κι εγώ θα ήθελα να μάθω τι εντοπίστηκε και με ποιά μεθοδολογία αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό το πρόβλημά μου. Τι γίνεται αν η Greenpeace δεν έχει κάνει λάθος; Τι κάνουμε αν πράγματι η σόγια που τρώνε οι αγελάδες είναι μεταλλαγμένη;

Τα θέματα διατροφής δεν είναι μόνο για ειδικούς.

Καταχωρίστηκε 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:58 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) antikeimenikos

(Unregistered) antikeimenikos λέει:

Λόγω της επιστημονικής μου κατάρτισης γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μεταλλαγμένες τροφές όταν καταναλώνονται από τα μηρυκαστικά δεν περνάνε στο γάλα .΄Αρα γιατί τόσο πολύ ασχολείστε με το γάλα και δεν ασχολείστε με το κοτόπουλο το χοιρινό το μοσχάρι? .Επίσης βλέπω μια εμμονή με τις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες και δεν αναφέρεστε καθόλου στις ξενόφερτες πχ ΝΟUNOU ΜΙLBONA και γενκά γάλατα που έρχονται απο το εξωτερικό . Τέλος θα ήθελα μια ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τις συνεταιριστικές βιομηχανίες γάλακτος? (ΕΒΟΛ ΤΡΙΚΚΗ ΔΩΔΩΝΗ κλπ)Μήπως για εσάς ειναι στο απυρόβλητο?

Καταχωρίστηκε 20 Φεβρουαρίου, 2012 στις 21:29 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) Μιχάλης

(Unregistered) Μιχάλης λέει:

Σας το έστειλα και κατ' ιδίαν, το δημοσιεύω και στο forum για τους χρήστες:

Αγαπητή κυρία Δανάλη,
Εκτιμώ τη δουλειά που κάνετε, χρόνια στηρίζω το έργο της οργάνωσης από το υστέρημά μου και όποτε μπορώ με συμβολικά ποσά.
Μιας και είστε υπεύθυνη για το νευραλγικό τομέα των μεταλλαγμένων.
Έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα κέικ που προσφέρει η Ολυμπιακή στις πτήσεις εσωτερικού εμπεριέχουν τροποποιημένο άμυλο; Το είδα τυχαία σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου και μάλιστα τσέκαρα αντίστοιχα της Aegean δυο μέρες μετά και ήταν φαινομενικά καθαρά.
Μήπως θα έπρεπε να χτυπηθεί και η Ολυμπιακή λίγο ανοιχτά σε αυτό το θέμα από εσάς; Σκεφτείτε σε πόσους χιλιάδες Έλληνες προσφέρεται καθημερινά αυτό το κέικ από τον "Εθνικό" μας αερομεταφορέα (μπορεί όχι πλέον στην πράξη αλλά κατ' όνομα παραμένει).

Ευχαριστώ

Καταχωρίστηκε 20 Φεβρουαρίου, 2012 στις 19:56 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) dimitra

(Unregistered) dimitra λέει:

Θα ήθελα να ρωτήσω καλά όλα αυτά αλλά δεν έχω καταλάβει το εξής.Κάνατε τυχαίες δειγματοληψίες στις 4 μόνο εταιρείες;Γιατί δεν έγιναν και σε όλα τα άλλα γάλατα;Έτσι όπως τα παρουσιάζετε δεν καταλαβαίνουμε αν τα υπόλοιπα γάλατα βγήκαν καθαρά ή αν δεν κάνατε καθόλου ερευνα για τις υπόλοιπες εταιρείες...Αν είναι έτσι γιατί δεν περιμένατε να κάνετε την έρευνα για όλες και μετά να ανακοινώσετε τα αποτελέσματα;ετσι ο κόσμος θα στραφεί σε γάλατα που μπορεί και αυτά να ειναι μεταλλαγμένα...επομένως η λίστα που είχατε βγάλει για τα μεταλλαγμένα είναι εντελώς ανακριβής...προσέξτε γιατί αν δε δώσετε και εσείς σαφείς εξηγήσεις θα αρχίσει ο κόσμος να αμφιβάλλει και για εσάς μέσα στη γενικότερη αμφιβολία...

Καταχωρίστηκε 20 Φεβρουαρίου, 2012 στις 19:42 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) afro

(Unregistered) afro λέει:

tΜα αν δεν κάνω λάθος περυσι ειχα δει σε καταλογό της green peace τις ανωτέρω εταιρείες βαθμολογημένες με 9-10.και εγόραζα το ΟΛΥΜΠΟΣ.Τώρα τι είναι αυτά που διαβάζω.Μήπως μπορείτε να μου το εξηγήσετε;
Ευχαριστώ πολύ

Καταχωρίστηκε 20 Φεβρουαρίου, 2012 στις 17:08 Σήμανση ως απαράδεκτο

(Unregistered) Κώστας

(Unregistered) Κώστας λέει:

Οπως λέει και ο huan, επειδή το γάλα αποτελεί καθημερινό είδος διατροφής, καλό θα ήταν να γίνει μια έρευνα και για μικρότερες γαλακτοκομικές βιομηχανίες, δηλαδή τοπικές, όπως π.χ.το ΠΡΩΤΟ στην Πάτρα.
Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι Βιολογικό ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα και μη μεταλλαγμένο (από μεταλλαγμένες πρώτες ύλες). Και εκεί θα πρέπει να γίνει μια άλλη έρευνα, κατά πόσο τα βιολογικά προιόντα είναι και από μη μεταλλαγμένες πρώτες ύλες, δεδομένου ότι τα πληρώνουμε και πανάκριβα.

Καταχωρίστηκε 20 Φεβρουαρίου, 2012 στις 17:03 Σήμανση ως απαράδεκτο

1 - 10 από 14 αποτελέσματα.

Ανάρτηση σχόλιου 

Σημείωση: τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

Αν δε θέλεις να εμφανίζεται το όνομά σου, πληκτρολόγησε ένα όνομα οθόνης (max 30 χαρακτήρες)
info

Email

 
Πληκτρολογήστε τις δύο λέξεις που βλέπετε παρακάτω. Αυτό βοηθά στην αποφυγή spam μηνυμάτων.