Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

νέο - 13 Οκτωβρίου, 2005
Όταν μιλούν οι αριθμοί... 850,000,000 σε όλο τον κόσμο πεινούν...40,000,000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα...300,000,000 ενήλικες σε όλο τον κόσμο είναι παχύσαρκοι...5 (μόνο) πολυεθνικές ελέγχουν το 90% του παγκόσμιου εμπόριου δημητριακών και 1 το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων (μαντέψτε ποια).

Παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και αντί να γιορτάζουμε την αφθονία και την ποικιλία των αγαθών που μας προσφέρει αυτός ο όμορφος πλανήτης, θα αναλωθούμε ξανά σε συζητήσεις για το πώς θα καταπολεμήσουμε δύο σύγχρονες επιδημίες που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα: τον υποσιτισμό και την παχυσαρκία. Σχήμα οξύμωρο; Και όμως πραγματικό.

Την ίδια στιγμή που το αυτονόητο δικαίωμα στην τροφή καταρρακώνεται καθημερινά στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, η υπερκατανάλωση στις λεγόμενες αναπτυγμένες περιοχές οδηγεί σε  διατροφικά προβλήματα και σκάνδαλα.

Διαβάστε τα δελτία τύπου της Greenpeace, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Δελτία Τύπου

Κατηγορίες
Ετικέτες