Δέντρα ενάντια στο Λιθάνθρακα!

νέο - 26 Ιανουαρίου, 2009
Το περασμένο Σάββατο 24/01 εθελοντές, ακτιβιστές και το προσωπικό της Greenpeace βρέθηκαν στο Αλιβέρι για να ετοιμάσουν το κτήμα για την δενδροφύτευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, με στόχο την αποτροπή της κατασκευής λιθανθρακικής μονάδας 800 MW από τη ΔΕΗ.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο θα γίνει η δενδροφύτευση ανήκει σήμερα στο Δήμο Ταμυναίων και βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ και τον πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ, αλλά και δίπλα στα σπίτια του οικισμού Μυλάκι. Το κτήμα έχει παραχωρηθεί απο το δημόσιο δωρεάν στις 10 Φεβρουαρίου 2004 στο Δήμομε τον όρο να προχωρήσει σε εργασίες ανάπλασης έως τις 10 Φεβρουαρίου 2009.

Εάν η περιοχή δεν αναπλαστεί, η κυριότητα επανέρχεται στο Δημόσιο το οποίο με την σειρά του φαίνεται θετικό στο αίτημα της ΔΕΗ. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας από τη ΔΕΗ.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η Greenpeace και εσείς! Την 1η Φεβρουαρίου, θα φυτέψουμε εκατοντάδες ευκάλυπτους και αρμυρίκια, σε συνεργασία με τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών για την ανάπλαση.

Ελάτε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!