Skip navigation.

Αποστολή URL

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί με λατινικούς χαρακτήρες και κάντε κλικ στο "αποστολή". Θα στείλουμε αυτόματα ένα e-mail στον αποδέκτη με το URL της ιστορίας ή του θέματος που θέλετε να του γνωστοποιήσετε.

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία διευθύνσεις, αρκεί να τις διαχωρίσετε με κόμμα, όπως στο παράδειγμα: ονομα1@server.dom, όνομα2@server.dom

e-mail αποδέκτη *
Το όνομά σας *
Το e-mail σας *
* required
Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι τοποθετείται στη θέση του!!!

Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι τοποθετείται στη θέση του!!!

Μεγέθυνση

Ελλάδα

Ο χρόνος τελείωσε για τη χώρα μας να προσφύγει εναντίον της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που την αναγκάζει να καλλιεργήσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι ΜΟΝ810. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όμως, αμέσως μετά πρόσθεσε στην απαγόρευση ακόμα 14 είδη καλαμποκιού και έτσι τώρα φτάνουν τα 31!

Οι οργανώσεις που αντιτίθενται στα μεταλλαγμένα χαιρετίζουν την απόφαση του υπουργείου, η οποία όχι μόνο ταυτίζεται με το 90% των πολιτών της χώρας μας, αλλά ανοίγει δρόμο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν υιοθετήσουν παρόμοιες απαγορεύσεις.

Δελτίο Τύπου

Κοινή δήλωση τύπου των ΓΕΣΑΣΕ, Greenpeace, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, ΚΕΠΚΑ

Ιανουάριος 31, 2006

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει πρωτοπόρος στον πολυετή αγώνα ενάντια στα μεταλλαγμένα. Το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υιοθετώντας τις προτάσεις των οργανώσεων που αντιτίθενται στα μεταλλαγμένα και ταυτιζόμενο έτσι με τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειονότητας των ελλήνων πολιτών, προέβη σε νέα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού της MONSANTO.