Η ZARA έχει ένα μικρό μυστικό

H ΖΑRA χρησιμοποιεί επικίνδυνες χημικές ουσίες

H ZARA μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ζήτα από τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης!

Όχι πια θύματα της μόδας

Τα προϊόντα της ZARA βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνα χημικά. Όταν απελευθερώνονται στο υδάτινο περιβάλλον κάποια από αυτά τα χημικά, μετατρέπονται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές ή ακόμη και καρκίνο.

Θέλουμε μόδα χωρίς ρύπανση. Γνωστές φίρμες ρούχων όπως οι H&M και Marks and Spencer έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα καθαρίσουν τη γραμμή παραγωγής τους από αυτές τις επικίνδυνες ουσίες. Αλλά μέχρι στιγμής, η ZARA, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, παραμένει σιωπηλή.

Ζήτα από τη Zara να γίνει μέρος της λύσης!

Η Greenpeace αγωνίζεται για να σταματήσει η βιομηχανία να ρυπαίνει τα υδάτινα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο με επικίνδυνες χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι επίμονες και προκαλούν ορμονικές διαταραχές. Η εκστρατεία Detox ξεκίνησε το 2011 και αποκάλυψε τη σχέση πολλών από τις μεγαλύτερες φίρμες ρούχων διεθνώς με εργοστάσια κατασκευής ρούχων που ρυπαίνουν τα νερά με τοξικές ουσίες.

Χάρη στη μαζική κινητοποίηση των καταναλωτών, οι εταιρίες Nike, Puma, H&M, Marks & Spencer, C&A και Li-Ning έχουν ήδη δεσμευτεί για την εξάλειψη της χρήσης επικίνδυνων τοξικών ουσιών από ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής των προϊόντων τους.

Τώρα πρέπει και άλλες εταιρίες - ηγέτες της μόδας, όπως η ZARA, να ανταποκριθούν στο επείγον αίτημα της Greenpeace και των καταναλωτών! Το μέγεθος, η δύναμη και η επιρροή που ασκούν μπορούν να οδηγήσουν σε μία βιομηχανία μόδας που δεν θα χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες. Η ZARA οφείλει να ανταποκριθεί, καθώς τα προϊόντα της βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνα χημικά, τα οποία όταν απελευθερώνονται στο υδάτινο περιβάλλον μετατρέπονται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές ή ακόμη και καρκίνο.

Η ZARA μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να σχεδιάσει ρούχα και να τα έχει έτοιμα προς πώληση μέσα σε 2 εβδομάδες. Θέλουμε να δούμε τη ZARA να χρησιμοποιεί την ταχύτητά της για να ανταποκριθεί επειγόντως στο αίτημά μας. Πάρε κι εσύ θέση και πίεσε τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης!

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ