Állítsuk meg a TTIP-t és CETA-t!

Oldal - augusztus 15, 2014
A szinte teljes titokban formálódó kereskedelmi megállapodások: a CETA, a TTIP, a TISA és a TPP elsöpörhetik a környezet- és természetvédelem évtizedek során küzdelmesen kivívott eredményeit, és befagyaszthatják a jövőbeni szabályozásokat.

CETA Check

Az Európai Bizottság minél hamarabb szeretné ratifikálni és életbe léptetni a Kanada és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezményt, a CETA-t. A CETA még tovább növelné a nagyvállalatok hatalmát. A megállapodás által létrehozandó bírósági rendszer a cégeknek kedvezne, és felette állna a közös európai jogrendünknek. Emellett az egyezmény veszélyeztetné hazánk GMO-mentességét, továbbá kockára tenné az emberek egészségét és az éghajlatvédelmi intézkedéseket.

A stop-ttip.org kezdeményezés csapata létrehozott egy új eszközt, melynek segítségével te is írhatsz az Európai Parlament magyar képviselőinek, és kérheted őket, hogy ne szavazzák meg az egyezményt. Hozzuk az ügyet a nyilvánosság elé szerte Európában – ez mindannyiunkat érint, nem csak a politikusokat és lobbistákat!

Bővebben a Stop TTIP/CETA kampányról (angol nyelven). 

Mérlegen a befektetési bírósági rendszer – Tudj meg többet az ICS-ről!

Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértőjének előadása a TTIP-ről, 2016. március 30.

STOP TTIP és CETA: írd alá a petíciót!

További részletekért lásd az alábbi videót: