Rólunk

1972 óta, mikor Kanadában békepárti aktivisták megalapították a Greenpeace-t, az egykori maroknyi, elszánt kis csoport globális kampányszervezetté fejlődött. Ám céljaink máig változatlanok: fellépni a környezetünk és a béke védelmében.

Ezért

  • dolgozunk az Energia[Forradalom] kirobbantásán, hogy a bolygónkat fenyegető legnagyobb veszélyt, a klímaváltozást kivédjük
  • védjük a tengereket: az illegális és szörnyű pusztítást okozó halászati formák elleni fellépésekkel és a tengeri rezervátumok követelésével
  • védjük az utolsó megmaradt őserdőket, és benne az embereket, állatokat és növényeket, akik nem tudnak máshol élni
  • nukleáris béke és leszerelés: követeljük a véges erőforrásoktól (olaj, szén, uránium) való függés csökkentését és az atomfegyverek leszerelését
  • mérgező anyagoktól mentes életet akarunk - a veszélyes vegyi anyagok helyett a biztonságos alternatívák terjedéséért küzdünk, hogy ne kelljen mérgektől tartanunk a ruháinkban, ételeinkben és folyóinkban.
  • fenntartható mezőgazdaságot akarunk, hogy a vidéken élő embereknek újra legyen munkája, hogy ne zsákmányoljuk ki a termőföldet és a vizeket, és hogy újra egészséges élelmiszerekhez juthassunk.

A környezetszennyezés nem ismer határokat, ezért világszerte kiállunk és konfrontálódunk a Föld védelmében, és akcióinkkal nyilvánosság elé kényszerítjük a környezetpusztítókat. Legfontosabb elveink az erőszakmentesség, a függetlenség és a nemzetköziség.

Nem fogadunk el támogatást akárkitől

A Greenpeace semmilyen kormányzati vagy vállalati, pártokhoz köthető forrásból nem fogad el adományt, hogy függetlenségét, elkötelezettségét semmi se befolyásolhatja. Működését kizárólag magánszemélyek támogatásából végzi.
Az olyan emberek segítségével, mint például Te!

Kategóriák