Adatvédelmi tájékoztató

Oldal - március 31, 2012
Jelen adatvédelmi tájékoztató célja, hogy a Greenpeace Magyarország Egyesület (cím: 1143 Budapest Zászlós utca 54., e-mail cím: ; továbbiakban: „Greenpeace”) a greenpeace.hu és a tamogatas.greenpeace.hu oldalon elérhető honlapján keresztül és más módon kapott adatok kezelésével, felhasználásával kapcsolatosan a legszélesebb körben tájékoztassa az érintetteket.

1. Adatkezelő:

Greenpeace Magyarország Egyesület (cím: 1143 Budapest Zászlós utca 54., adatvédelmi nyilvántartási szám: 013290001)

2. A kezelt adatok köre:

A Greenpeace a honlapok szolgáltatásainak igénybevételéhez kétszintű jogosultsági kört alakított ki.

Bárki látogathatja a honlapokat anélkül, hogy a technikailag automatikus adatkezelésen túl bármilyen személyes adatokat kellene megadnia. A honlapok megtekintése során a technikai működés miatt automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve a felhasználó IP címe. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a statisztikák elkészítésére használja.

A második szintű jogosultság esetén a felhasználó köteles megadni nevét és e-mail címét. Ez szükséges ahhoz, hogy hozzá tudjon szólni a honlapokon megjelenő írásokhoz. Ebben az esetben a felhasználó maga választ, hogy milyen felhasználói név alatt fejti ki véleményét. A Greenpeace az érintett nevét és e-mail címet nem teszi hozzáférhetővé a honlap más látogatói számára a hozzászólás mellett.

A kérdések és egyéb megkeresések esetén az érintett adatait a Greenpeace kizárólag kapcsolattartási célra használja. Adataik megadásával a felhasználók hozzájárulnak, hogy a Greenpeace a személyes adataikat kezelje. A honlapok használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával, a jelen tájékoztatás ismeretében történik.

Amennyiben támogatod a Greenpeace-t, a Greenpeace kezelésébe kerül bankszámlaszámod, és a támogatás ideje, összege.

Amennyiben aláírtad a Greenpeace petícióját, illetve kitöltötted valamely kérdőívét az ott feltüntetett adatok a Greenpeace kezelésébe kerülnek.

3. Adatkezelés célja:

A látogatás időpontja, az IP cím felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból történik.

A Greenpeace kezelésébe adott személyes adatok kezelésének célja, hogy a felhasználó az általa választott néven véleményezhesse a Greenpeace tevékenységét, valamint a kommunikációt biztosítja az adományozókkal és támogatókkal.

4. Adatkezelés módja:

A Greenpeace az adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően, valamint az érintettek hozzájárulásának korlátai között kezeli.

5. Az adatokhoz hozzáférők köre:

A Greenpeace kezelésében lévő személyes adatokhoz kizárólag a Greenpeace munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik személyeknek a Greenpeace nem ad át.

6. Érintettek személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogaik:

Az érintettek tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adatainak helyesbítését és törlését is a Greenpeace levelezési címén, illetve az  e-mail címen.

7. Adatbiztonsági intézkedések:

A személyes adatokat a Greenpeace Magyarország Egyesület szervertermében telepített, szerveren tároljuk. (Budapest, 1143, Zászlós utca 54.)

8. Jogérvényesítés:

Kérjük, hogy ha úgy érzed, hogy a Greenpeace megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogod, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk. Tájékoztatunk, hogy igényedet polgári bíróság előtt is érvényesítheted, vagy kérheted az adatvédelmi biztos segítségét is. Erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § tartalmazza.

Ha a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdésed van, akkor azt az  e-mail címre juttasd el.

Kategóriák