Adj 1% esélyt a természetnek!

Oldal - 2013-04-15
ADÓSZÁMUNK: 18178883-1-42

Adód 1%-ával is támogathatod a Greenpeace Magyarország Egyesület munkáját, ehhez mindössze annyira van szükség, hogy adóbevallásodhoz csatold a mellékelt kitöltött űrlapot.

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT letöltése

Az 1%-os támogatás neked semmibe nem kerül, számunkra viszont nagy segítség. Köszönjük, hogy a környezet védelmére gondoltál!

Figyelem! 2015-től kezdve új lehetőség, hogy adózóként nevedet és postai/elektronikus címedet eljuttathatod a kedvezményezett szervezetnek.

Ha szeretnéd, hogy kapcsolatba léphessünk veled, és tájékoztassunk tevékenységeinkről, eseményeinkről, élj ezzel a lehetőséggel!

Nincs más dolgod, minthogy ezen szándékodat a nyilatkozaton található kódkockában jelölöd X-szel; valamint kitöltöd az „Adózó neve” mezőt, és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket.

 Segítség az 1%-os felajánláshoz

 • Kinek adhatom az 1%-ot?
  Az adó 1%-os felajánlást valamelyik Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezet javára ajánlhatod fel, mely megfelel a törvényi feltételeknek – ilyen például a Greenpeace. :)

 • Ha önadózó vagy (tehát az ABEV számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki adóbevallásodat), esetleg az egyszerűsített adóbevallást választottad:
  Töltsd ki az adóbevallás D jelű lapját. Az adószámunkat írd a 11 számjegyű mezőbe. (Nem muszáj külön kis borítékot használnod, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

 • Ha munkáltatói adómegállapítást kértél (munkáltatód számol el az adóddal):
  Nyomtasd ki a letölthető dokumentumot, majd vágd körbe, tedd borítékba a nyilatkozatot. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeledet, zárd le a borítékot, és írd alá a ragasztáson átnyúlóan.
  Add le a borítékot a munkahelyeden minél hamarabb. (A munkahelyek május 10-ig kötelesek átvenni a borítékot. Ez NAV-előírás, ne hagyd magad.)

 • Ha már beküldted az adóbevallásodat, és elfelejtettél rendelkezni az 1%-okról,
  akkor a rendelkező nyilatkozatot borítékban vagy személyesen juttasd el valamelyik NAV-irodához május 20-ig. Rendelkezésed az adóbevallásodtól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül, így is érvényes.

 • Az adószám:
  A helyes adószám megadása nagyon fontos, mert téves adószám esetén nem érkezik meg a támogatásod számunkra. A Greenpeace adószáma: 18178883-1-42.

 • A rendelkezés:
  Az adócsomag részét képező nyilatkozaton vagy egy külön papíron ajánlhatod fel 1%-odat a Greenpeace számára. Letöltheted a mellékelt nyilatkozatot is, amelyet borítékban helyezve csatolhatsz az adóbevalláshoz. A borítékra írd rá az adóazonosító jeledet, és a borítékot a ragasztott felületén átnyúlóan saját kezűleg írd alá.
 • Az 1%-os nyilatkozatok leadási határideje:
  február 25.
   – egyéni vállalkozók számára
  május 20. – önadózók és munkavállalók számára
  Ha munkáltatódnak adod le a nyilatkozatodat, akkor a munkáltatód által kijelölt időpontig kell azt odaadnod, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 20-ig egy külön borítékban is el lehet küldeni a nyilatkozatot. A rendelkezõ nyilatkozatot ebben az esetben postai borítékba kell tenni, a borítékot le kell zárni, a borítékra az adóazonosító jelet rá kell írni, és a boríték ragasztott felületén átnyúlóan saját kezűleg alá kell írni.
 • Az 1% célba érése:
  Csak arról kapsz értesítést a NAV-tól, ha 1%-od nem jutott el a célszervezethez. Ha nem kaptál ilyen értesítést, akkor minden rendben történt.

Kategóriák
Címkék