את/ה נמצא כאן:
האספרנזה הייתה אחת מ- 14 ספינות זהות שהוזמנו ע"י ממשלת רוסיה והיו בשימוש חיל הים הרוסי כספינות כיבוי אש במורמאנסק.
כתוצאה ממחסור במימון הספינה הוצאה משימוש למספר שנים בשנות ה- 80 המאוחרות, ואז נמכרה פעמיים, לבסוף לעבודה כספינת אספקה בנורווגיה.
בארוך של 72 מטר, ומהירות מירבית של 16 קשר, הספינה הזאת אידיאלית לעבודה שדורשת מהירות וטווח.
סטטוס הספינה כבעלת דרגת קרח אומר שהיא גם יכולה לעבוד באזורי הקוטב.
לקח חודשים רבים להתאימה כידידותית לסביבה ככול הניתן ושיפורים אלה כוללים: הוצאה או בלימה בטוחה של כל האזבסט; התאמה של מערכת דלק מיוחדת שתמנע דליפה; הכנסת מערכת הנעה של אלקטרו-דיזל חדשה ויעילה יותר; מערכת מחזור של מי שופכין, כך שרק מים נקיים מוזרים החוצה; מערכת חימום המבוססת על פסולת; מערכת טיהור מים מלוכלכים, יעילה יותר פי 15 ממה שנדרש כיום בחוק; צבע הספינה אינו רעיל (TBT-free); מקררים ומערכת מיזוג המבוססת על אמוניה ולא על גז פראון משנה אקלים ומכלה אוזון – הספינה ההולנדית הראשונה להיות מאובזרת בכך; ומערכת הנעה ידידותית לסביבה ומשתלמת כלכלית להפחתת פליטה של CO2.
בנוסף, ציוד סטנדרטי של גרינפיס הוסף גם כן. נבנה גם סיפון חדש למנחת מסוקים, וגם שני מנופים מיוחדים לשיגור הסירות.
אם יש לך חיבור מהיר לאינטרנט, אתה יכול ללחוץ כאן לראות סרט וידאו קצר על האספרנזה.
לחץ כאן לקחת סיור וירטואלי של הספינה.
למידע נוסף בקר: http://archive.greenpeace.org/saveordelete/esperanza/esperanza.html
לפני שנתיים הפרטים סוכמו להחלפת ספינת המנוע גרינפיס. זו הייתה משימה קשה במיוחד. לאקו פייטר היה הפוטנציאל אותו חיפשנו, אפילו אם עמדנו לפני משימת שיפוץ עצומה.
מלאי מחשבה, התלהבות ושאלות ירדתי מכבש האונייה אחרי ביקורי הראשון על האקו פייטר (השם המקורי של הספינה) בנורווגיה, כשקשת בענן הופיעה.
אומרים שקשת בענן הופיעה ברגעים מכריעים בהיסטוריה של גרינפיס, מנחה את ספינותינו לספינות ציידי ליוויתנים ואזורי ניסויים גרעיניים.
אולי במקרה זה הקשת בענן הנחתה אותנו לאספרנזה – אני בהחלט רוצה לחשוב על שתיהן כסימן לתקווה לעתיד.
לסיפורים נוספים ממסעה הראשון של האספרנזה בקרו באתר היערות שמור או מחק. http://archive.greenpeace.org/saveordelete/esperanza/archive.html