"אני לא מבין איך אין קבוצות צעירים החוסמים דחפורים ומונעים את בנייתם של תחנות פחם נוספות"

-- זוכה פרס נובל לשלום אל גור

אנחנו חייבים לשמור את עליית הטמפרטורה הגלובלית מתחת ל- 2 מעלות צלסיוס, ביחס לרמות הקדם תעשיתיות. זאת כדי למנוע את ההשפעות הגרועות ביותר של שינוי האקלים: יובש באזורים רבים, הצפות ועקירה מסיבית של אוכליסיות. כדי להשיג יעד זה, פליטות גזי החממה חייבות להגיע לשיא עד שנת 2015 ואחר כך  לרדת בהדרגה.

הפחם משמש לייצור כ-40% מכוח החשמל ולשליש של פלטות הפחמן דו-חמצני בעולם.

אם התעשיה תתמיד בנתיב זה, מתוכננות מאות תחנות כוח פחמיות חדשות לקום בשנים הבאות.

חוץ משינויי האקלים, גורם הפחם נזק בלתי הפיך לקהילות האנושיות ברחבי העולם, לסביבה, לבריאות הציבור ועוד. תעשיית הפחם אומנם אינה משלמת עבור הנזקים שהיא גורמת אבל העולם ככלל משלם ועוד איך.

עוזבים את הפחם - עוברים לפתרונות אמיתיים

לעולם יש  מקורות אנרגיה מתחדשת, נגישים טכנית, כדי לספק פי 6 מהדרישה לאנרגיה כיום . נחוצה לנו מהפכה באנרגיה אשר תחליף מקורות מזהמים כמו פחם ב: רוח, שמש, התייעלות וטכנולוגיות חדשות.

אך למרבה הצער, מרשות ממשלות סביב העולם לתעשיה להשקיע מאות מיליארדי דולרים כדי לבנות תחנות כוח פחמיות חדשות מידי שנה.

 אם מסלול זה ימשך, צפויה עליה של 60% בפליטות הפחמן עד שנת 2030. דבר זה יערער וירוקן מתוכן על הסכם בין לאומי בנושא האקלים.

ממשלות אלו מולכות שולל לא פעם ע"י האשליה של "פחם נקי". זאת תוצאה של מתקפת יחצנות מצד תעשית הפחם, אשר טענה ל"שיפורים טכנולוגיים" מפוקפקים, אשר לטענתם מאפשרים את שרפת הפחם ללא נזק לאקלים. מיותר לציין- כי אין כזה דבר "פחם נקי".

 זאת תכנית אשר אמורה ללכוד את הפליטות מתחנות הכוח ולקבור אותן מתחת לאדמה. אבל הטכנולוגיה הזו תהיה מוכנה בעוד כ-20 שנה בלבד. רחוק מכדי להציל את העולם ולעצור את תופעות ההרס של משבר האקלים, אבל מהר מספיק כדי "להצדיק" תחנות כוח פחמיות חדשות.

העולם אינו זקוק לעוד פחם,  הוא זקוק למהפכת אנרגיה

כאשר מנהגי העולם אינם מתייצבים לפעולה הנחוצה- לעצור את הפחם, אנשים סביב העולם לוקחים על עצמם את ההתמודדות. מילוני אנשים ומנהיגי קהילות מתגייסים למען הסביבה: החל מסטודנטים, רופאים, מנהגי כנסיות, פעילי סביבה ועוד...

אנחנו תומכים בתנועות המקומיות נגד הפחם מסביב העולם ופועלים לעצירת ההתחממות הגלובלית.