ענן גרעיני נוצר מניסוי גרעיני באוקיינוס השקט ע"י ארה"ב

תשע מדינות מחזיקות בכ- 30,000 מתקני הנשק הגרעיני בעולם : סין, צרפת, הודו, ישראל, צפון קוריאה, פקיסטאן, רוסיה, בריטניה וארה"ב. יותר מ - 1,500 ממתקנים אלה מוכנים לשיגור בהתראה של דקות, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.מדינות בעלות נשק גרעיני אוחזות מערכות הגרעין שלהן ומשדרגות אותן באופן תמידי, תוך המצאתן שיפורים ותכניות חדשות עבורן. המערכות הללו לא מתיישנות. הן הופכות מודרניות יותר. כל זאת, למרות כל ההצהרות והנאומים וההבטחות להיפטר מהן. הגישה של בעלות הנשק הגרעיני, הנה אחת מהסתירות העיקריות במאמצים הבינלאומיים לשלוט בהתפשטותו של הנשק הגרעיני. אותן מדינות אשר מנסות, בדבקות רבה, לשלוט בהתפשטות זו של נשק גרעיני, הן אלה אשר נותרות תלויות בו באופן קבוע ויציב.

כמו ההשפעות ההרסניות של פצצות האטום על אנשי הירושימה ונגסאקי ביפן - קורבנותיו של השימוש הראשון בפצצת אטום בשנת 1945 - למעלה מ - 2,000 ניסויים בכלי נשק גרעיניים הותירו מורשת של זיהום אזורי וגלובלי.

אנשים המתגוררים בקרבת אתרי ניסוי גרעיני, סובלים מסוגים שונים של סרטן ומהפלות. זהו אבסורד גמור שממשלות ממשיכות לפתח סוגי נשק שהם מסוכנים מדי לשימוש, תוך פגיעה חמורה באוכלוסיית המדינה שלהן עצמן, לאורך הדרך.

פעולת גרינפיס נגד ניסויים גרעינים בהודו, טאג' מהאלl.

בשנים האחרונות האיום הפך בלתי צפוי עם אי קיומן של התחייבויות סין, צרפת, רוסיה, בריטניה וארה"ב  להתפרק מנשק, על פי ההסכם לא לפתח את הגרעין. מאז תחילתו של ההסכם, מדינות כמו הודו, ישראל, צפון קוריאה ופקיסטאן, הצטרפו גם הן אל "מועדון הגרעין". ועם הרחבתה של טכנולוגיית האנרגיה הגרעינית, כך גם גדל מספרן של המדינות אשר מסוגלות לפתח פצצת אטום, ברגע שיחפצו בכך.

אך קיימת תקווה. ישנן מדינות אשר לקחו את יוזמת ההובלה והוציאו מפעילות את הנשק הגרעיני שהיה ברשותן. לדרום אפריקה היה נשק גרעיני בשנות ה-70, אך היא בחרה להתפרק מהנשק. ברגע שממדינה מחליטה כי קיימת דרך טובה יותר לזכות בביטחון, הפירוק מנשק גרעיני יכול להתרחש במהירות רבה.

אם מדינות המחזיקות בנשק גרעיני לא ילכו בצעדיה של דרום אפריקה, השאיפות הפוליטיות לנשק גרעיני יימשכו. אנו זקוקים למדינות נוספות אשר "מסירות את אצבען מהכפתור" ולא נוהרות אליו. זו הסיבה בגללה הסכם למזרח תיכון נקי מגרעין הוא כה חשוב. הוא מפחית את האיום של שימוש בפצצת אטום ומשלים את התהליך החשוב של הליכתן של מדינות נוספות אחר דוגמתה של דרום אפריקה.

העדכונים האחרונים

 

פעילות גרינפיס יום הדין בארמגדון

חדשות | 14 אוקטובר, 2009 בשעה 0:00

הבוקר, יום רביעי, ה-14.10.09, 25 פעילים של גרינפיס והצעדה העולמית לשלום ביימו פעילות "מוות" בהר מגידו. מגידו ידוע בעולם גם בשם ארמגדון ועל פי המסורת הנוצרית הוא המקום בו יתקיים בקרב האחרון בין הטוב לרע, שם יוכרע גורל העולם

גרינפיס קורא: אף עיר לא תהיה יותר הירושימה

חדשות | 5 אוגוסט, 2009 בשעה 1:00

עשרות פעילי גרינפיס והתנועה האנטי גרעינית החדשה בישראל, הגיעו הבוקר, ה-5.8.09, אל מול משרד הביטחון בת"א וקראו לישראל להצטרף לדיונים בינלאומיים שמטרתם הסופית הינה עולם ללא נשק גרעיני. הפעילים ביצעו במקום מייצג יחודי המדמה את הנספים בהירושימה...

1 - 2 מתוך 2 תוצאות.

נושאים
תגיות