זאת בקריאה למנהיגי ועידת ה- G20 המתכנסת בסוף השבוע

ביום האחרון לכינוס ועידת ה- G20 בהמבורג, קראו פעילי גרינפיס לסיום עידן הפחם ולהאצת הפעולה למען האקלים. זאת מגשר קוהלברנדט (Köhlbrand) המתנשא לגובה 50 מטרים בהמבורג. הפעילים תבעו מראשי ה- G20 להאיץ את הפעולה למען האקלים. בין 65 הפעילים המשתתפים בפעולה, גם שני פעילי גרינפיס גרינפיס, דפנה ברנקל וגוגה קפלן, שדיווחו מוקדם יותר שהם חשים בטוב וממשיכים במחאה.

רק אם המדינות המתועשות ינקטו בצעדים שאפתניים למען האקלים נוכל למנוע השלכות קטסטרופליות ולגרמניה ולקנצלרית מרקל יש אחריות נוספת לכך כמדינה המארחת את הוועידה”.

לוועידת ה- G20 חשיבות מכרעת במאבק למען האקלים, במיוחד לאור הודעתו של נשיא ארה”ב טראמפ ביוני כי ברצונו לפתוח מחדש את התחייבויות ארה”ב במסגרת הסכם האקלים שנחתם בפריז.

בשעה שרבים ממנהיגי ה- G20 אישררו מחדש את מחוייבותם להסכם, גרינפיס קורא לראשי המדינות לא רק ליישם את ההסכם אלא להציב יעדים שאפתניים שיתנו מענה לאתגרים הצפויים.

דפנה ברנקל

פעילת גרינפיס דפנה ברנקל

מיליוני אנשים בעולם שמאוימים על-ידי שינויי האקלים ואף סובלים מהשלכותיהם מצפים מראשי מדינותה- G20להאיץ את המאמצים להפחתת גזי החממה. ניתן להשיג זאת רק על-ידי סיום עידן הפחם.

פעיל גרינפיס גוגה קפלן

השימוש בפחם בעולם יורד משנת 2014, אבל בגרמניה הפחם עדיין מהווה 40 אחוזים מייצור החשמל ובישראל הוא אחראי על 36%. יעדי ישראל הם מהנמוכים ביותר מבין מדינות ה- OECD וכיום רק 2.6% מהחשמל בארץ מיוצר על-ידי אנרגיות מתחדשות.

בגרינפיס ישראל הדגישו כי ישראל חייבת להוביל את המהפכה של המאה הנוכחית, מהפכת האנרגיות המתחדשות.