מסכמים את שנת 2016 בתמונות

תמונות נבחרות ממאבקי גרינפיס ברחבי העולם ומהארץ

חדשות - 3 ינואר, 2017
תמונות נבחרות ממאבקי גרינפיס ברחבי העולם ומהארץ. ובתמונה כאן ניגן הפסנתרן האיטלקי המפורסם האיטלקי לודוויקו אינאודי על גבי קרחון נמס בקוטב הצפוני. זאת במטרה להעלות את המודעות להמסת הקרחונים החמורה בקוטב שלהגיע לשפל היסטורי.

אגב, הפסל הוא של האדמירל נלסון, מוצב בכיכר טרפלגר ומתנשא לגובה של 52 מטרפעילי גרינפיס טיפסו על פסל מרכזי במרכז לונדון כחלק ממחאה רחבה על  זיהום האוויר. אגב, הפסל הוא של .האדמירל נלסון, המוצב בכיכר טרפלגר ומתנשא לגובה של 52 מטר

תיעוד שריפות ביערות הגשם באמזונס בברזיל. חלק ניכר מהשריפות נובעות מהצתות מכוונות כדי לפנות את הריאות הירוקות של היער לחקלאות ולכריתה. במחצית הראשונה של 2016 התרחשו 27,814 שריפות, זהו המספר הגבוה ביותר שאי-פעם תועד. בירוא היערות אחראים ללא פחות מ- 30 אחוזים מגזי החממה של ברזיל. השטח הנשרף באמזונס בשנה שווה ערך לפי ארבעה מהעיר ריו דה ז'נרו.

 

 מבט אווירי על אריות הים באוקיינוס בקוטב. המסת הקרחונים משקפת לא רק את שינויי האקלים אלא איום לחיות הבר.

מחאה נגד הנחת צינור נפט בלב שמורת 'סטנדינג רוק' בצפון דקוטה נתקלה באלימות כבדה מצד כוחות הביטחון. רק לאחרונה ניצח מאבק השבט המקומי אליו הצטרפו רבבות פעילים עם ביטול מסלול הצינור שתוכנן לעבור בנהר.

ספינת גרינפיס תיעדה דיג מכמורות באוקיינוס ההודי שגם לירידה חדה בדגה ולפגיעה בסביבה הימית. בשיטה זו, שנאסרה לאחרונה בישראל, ספינות הדיג גורפות את קרקעית הים ברשתות צפויות. 

תיעוד כריתת יערות הגשם באינדונזיה. יותר מ- 31 אלף דונם מיערות אינדונזיה נכרתו משנת 1990.

ריף האלמוגים הגדול בעולם שנמצא בסכנה. יותר מ- 93% מהריף באוסטרליה נפגעו כתוצאה מהתחממות מי האוקיינוס.  

פרוייקט מיוחד של גרינפיס לציון 5 שנים לאסון פוקושימה הפך את הקרינה בפוקושימה לוויזואלית. המדד מציג את רמות הקרינה בזמן אמת. צילום: גרג מקנבין (Greg McNevin).

ואחרונה חביבה, מהארץ. מחאה שלנו יחד עם הפעיל החברתי גדי וילצ'רסקי לסגירת התחנה הפחמית בחדרה. לפי המשרד להגנת הסביבה, כמאתיים אנשים מתים כל שנה בגלל הזיהום מהתחנה.