מה מרעיל את מאגרי המים בתאילנד?

הוסף תגובה
חדשות - 21 אפריל, 2011
חשיפה: סקר מראה כי 80% מהנשאלים דורשים חקיקה בנושא חשיפת מידע על זיהומים, בכדי למנוע את הנזקים שגורמת התעשייה בנהר הצ’או פראיה ובעוד נהרות ואגמים בתאילנד.

המחקר גם הראה ש-83.8% מהנסקרים מחשיבים זיהום מים לבעיה סביבתית חמורה ביותר ומאמינים שגופים ממשלתיים כשלו בניסיון להגן על מאגרי מים מפני זיהום תעשייתי. הסקר נערך מחודש ינואר עד אמצע מרץ השנה, וכלל 1,550 נשאלים בבנגקוק ובקהילות הסובבות אזורים תעשייתיים.

“הסקר מראה שתושבי תאילנד דורשים מהממשלה לפעול בתקיפות ולהלחם באיומים על מאגרי המים והסביבה הנגרמים ע”י המגזר התעשייתי. הדרך הכי טובה לטפל בנושא הזיהום הנגרם ע”י רעלים היא קודם כל ע”י שקיפות והצגת המצב כפי שהוא. הממשלה והתעשייה חייבים להכיר בזכויות האזרחים ולספק מידע על שימוש בכימיקלים מסוכנים המשמשים במפעלים תעשייתיים. זכות זו צריכה להיות מחוקקת בחוק שמחייב את כלל התעשייה לדווח על הכימיקלים שבהם משתמשים” כך אמר פלי פירום, מנהל קמפיין הרעלים של גרינפיס דרום מזרח אסיה.

“גרינפיס מאמין ששקיפות כזאת חייבת להיות מוקד חשוב לכל מאמצי הממשלה והתעשייה להפסקת זיהום הנהרות ומקורות המים שלנו. הסתרת הסכנות הטמונות בשימוש והשלכת כימיקלים מסוכנים לסביבה, במקרה של תאונות, יוביל למסכת של העלמות מידע, שקרים וכמובן אסונות סביבתיים שלא יוכלו להימנע ברגע האמת, וזאת בעוד העולם מתבונן ולומד מהתאונות האיומות בתעשייה הגרעינית”.

לפי הסקר, הנשאלים מסכימים מאד לגבי:

  • זיהום מקורות מים הוא בעיה סביבתית חמורה (83.3%)
  • יש לחוקק חוק אשר מחייב מפעלים להציג לציבור מידע לגבי סוגי וכמויות החומרים המזהמים שמשוחררים לסביבה שלנו. (80%)
  • התעשייה צריכה להשתמש אך ורק בחומרים ידידותיים לסביבה, למען הגנת הציבור והבריאות שלנו.(80%)

הסקר גם הראה שחמשת הדאגות המרכזיות לפי דעת הציבור הם:

  • זיהום מים ביחד עם ההשפעות ההרסניות של שינויי אקלים יוביל למחסור חמור במים נקיים (91.5%)
  • הידרדרות באיכות המים (90.3%)
  • פסולת רעילה במקורות מים (89.94%)
  • נזקים בריאותיים עקב זיהומים במקורות מים. (84.5%)
  • זיהומים חמורים בשרשרת המזון בטבע. (84.1%)

כ-70% מהנשאלים מודאגים מהזיהום שכבר קיים בארבעה נהרות שונים במרכז תאילנד, מקורות המים החשובים ביותר במדינה, ובייחוד לצ’או פריה, מקור המים הגדול ביותר.

“איכות המים בנהרות בתאילנד מדרדרת במשך דורות, בעיקר באזורים תעשייתיים. סקר זה מדגים שוב את כשלון המשרדים הממשלתיים בהגנה על מקורות המים שלנו. השחרור וההשלכה המתמשכים של רעלים וכימיקלים מסוכנים ממפעלים חייב להיפסק אחת ולתמיד. החקיקה המחייבת חשיפת מידע בנושא זיהום היא צעד מאוד חשוב בהשגת מטרותינו בהגנה על הבריאות ואיכות החיים של כולנו.

 

תגובות לא נמצאו הוסף תגובה

שליחת תגובה 

כדי להוסיף הערה עליך להיות מחובר למערכת