עיריית ירושלים מאירה את חומות העיר העתיקה בירושלים בתאורה ירוקה החל מהערב ובמשך שבוע, לציון תאריך היום הקצר בשנה החל ביום שישי (21.12.2007). התאורה הייחודית תודלק לרגל ביקורו של נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש בירושלים.
את תאורת החומות הייחודית הדליק ראש העיר ירושלים אורי לופוליאנסקי, בשיתוף ארגון גרינפיס והחברה להגנת הטבע, זאת לאחר שעה שבה הוחשכה תאורת החומות.
על התאורה הדקורטיבית הקבועה של חומות העיר העתיקה שהותקנה זה עתה ומכילה נורות חסכוניות בחשמל, הוצמדו פילטרים בצבע ירוק אשר מעניקים את הגוון הירוק על החומות. יש לציין כי לא יתווספו נורות מעבר לתאורה המאירה מדי ערב את חומות העיר. הארת החומות היא חלק מהמאמץ הכולל של העירייה, החברה להגנת הטבע וארגון גרינפיס להגברת המודעות לנושאי איכות הסביבה ועצירת ההתחממות הגלובלית.

עיריית ירושלים בשיתוף החברה להגנת הטבע והגופים הירוקים מקדמת בשנים האחרונות מספר תכניות לשיפור איכות הסביבה ולקידום נושאים ירוקים כגון: שמירה על שטחים פתוחים, מעבר לתאורה חסכנית בחשמל על ידי החלפת נורות קיימות בנורות חסכוניות באנרגיה, מיחזור וזיהום אוויר ופרויקטים נוספים שנועדו להלחם בתופעת התחממות כדור הארץ.
ראש העיר ירושלים אורי לופוליאנסקי ציין כי "מירושלים יצא המסר לשמירה על איכות הסביבה וחיסכון באנרגיה, שיביא לשינוי באיכות חיי כולנו".
נעמי צור, מנהלת החברה להגנת הטבע בירושלים אמרה כי "החברה להגנת הטבע, מברכת על החלטת ראש העיר לקדם את נושא תחום החיסכון באנרגיה. אנו נמשיך לתרום בתחום החינוך כגורם פרו-אקטיבי המעודד מדיניות ירוקה יותר בעיר".
נילי גרוסמן, מנהלת מאבק האנרגיה ושינויי האקלים של גרינפיס ים תיכון, ציינה כי " ישראל היא החלוצה העולמית בתחום הטכנולוגיה הסולארית, אך טרם בנתה תחנת כוח סולארית בבית. עלינו להוות דוגמא חיה לעולם כולו ולהראות כיצד מדינה קטנה ולא משופעת במחצבים מייצרת חשמל מכוחה של השמש בלבד." "שבוע אחרי הוועידה הבינלאומית בבאלי אשר דנה בצורך הדחוף לפעול למען הגנה על האקלים העולמי, אנו שמחים כי הבשורה לשמירה על הסביבה והצורך בחיסכון באנרגיה יוצאת היום מירושלים", הוסיפה גרוסמן. "ירושלים כסמל המקודש לשלוש הדתות מאירה היום את הדרך לישראל ולעולם כולו לקראת עתיד ירוק ומודע יותר. היום ברור מעל לכל ספק כי האדם הוא שגורם במו ידיו להרס מתמיד וחסר גבולות של סביבתו הטבעית, מזה עשרות שנים. אך ביכולתנו גם לתקן, להתעשת לפני שיהיה מאוחר מידי ולנקוט בצעדים להפחתת הפליטה של גזי החממה, לחסכון באנרגיה ולחדול משימוש בפחם ליצירת חשמל".