UPDATE 28 NOVEMBER:
ZARA commits to go toxic-free. Find out more...
 

ZARA har en skitten hemmelighet

ZARA er avhengig av giftige kjemikalier

ZARA kan lage klær uten forurensning

Bli med å Detoxe ZARA

Ikke flere moteofre

Klær fra ZARA inneholder giftige kjemikalier. Noen av disse brytes i naturen ned til hormonforstyrrende kjemikalier som frigjøres i vann. Det er også funnet spor av kreftfremkallende kjemikalier fra tekstilfarver i klærne.

Vi tror på mote uten forurensning. Store selskaper som f.eks. H&M og Marks and Spencer har allerede forpliktet seg til å rense opp i produksjonen. Men frem til i dag har ZARA, verdens største butikkjede, ikke tatt stilling til saken

Mer om kampanjen

Greenpeace har en kampanje for å få stoppet industriell forurensning av vann fra giftige kjemikalier i hele verden. Detox-kampanjen startet i 2011 og vi har påvist sammenhengen mellom forurensende tekstilfabrikker og noen av verdens største klesmerker.

Nike, Adidas, Puma, H&M, Marks and Spencers med flere har alle forpliktet seg til å rydde opp i deres produksjon etter press fra bekymrede forbrukere i hele verden.

Andre store klesmerker, inklusive verdens største kleskjede ZARA, tier fortsatt om saken. Deres makt og innflytelse betyr at de er viktige for å få hele bransjen til å rydde opp i kjemikaliebruken. Vi har testet en del av deres klær og funnet spor av giftige kjemikalier. Noen av dem brytes i naturen ned til kreftfremkallende stoffer. ZARA er helt klart en del av problemet.

Hvis firmaet samarbeider med sine leverandører om å finne alternativer som ikke er giftige, så blir de en del av løsningen. Bli med i kampanjen for å overbevise ZARA om at de må Detoxe.

Les rapporten "Toxic Threads - The Big Fashion Stitch-Up"

BLi MED