Arctic Sunrise på plass i Russisk farvann

Pressemelding - 12 august, 2013
12 August 2013 Russisk Barentshav – Isbryteren Arctic Sunrise har ankommet russisk farvann og forbereder seg på å protestere mot oljeindustriens forarbeid til oljeboring i Arktis.

Arctic Sunrise

Arctic Sunrise kan lett gjenkjennes på sin dekorerte baug. © Will Rose / Greenpeace

 

Den russiske oljegiganten Rosneft har (sammen med vestlige partnere som Statoil og ExxonMobile) flere lisenser i området, inkludert områder nært ”the Russian Arctic National Park” – et viktig område for isbjørn, hvalross, narhval og grønnlandshval.

I følge offisiell statistikk fra Russland, er Rosneft det selskapet som slipper ut mest olje på land. I 2011 slapp de ut så mye som 163,000 oljetønner, samtidig som de gjør nærmest ingenting for å rydde opp. De neste ukene vil Greenpeace, med støtte fra millioner av mennesker som har signert kampanjen for å redde Arktis, utfordre Rosneft og andre selskaper til sjøs, og på nett.

Arktisrådgiver Christy Ferguson (Canada) og Roman Dolgov (Russland) er ombord Arctic Sunrise og kan nås på telefon for kommentarer.

Bilder og video legges ut her så snart det er klart.

HVA: Greenpeace-skipet Arctic Sunrise skal protestere og avdekke forberedelser for arktisk oljeboring i Barentshavet og Karahavet nord i Russland.

NÅR: Fra 12. August.

For mer info, kontakt:

Erlend Tellnes
Arktisrådgiver i Greenpeace Norge