Argeș

Articol principal - noiembrie 14, 2011
Pe această pagină poți urmări stadiul actual al problemelor locale de mediu din județul Argeș, asupra cărora echipa Greenpeace România a intervenit

Cum să abuzezi, cu acte în regulă, o zonă protejată

21 noiembrie 2011, echipa Greenpeace România a verificat ieri pe teren, situația construirii microhidrocentralelor de pe râurile Capra, Buda și Otic.

Echipa a constatat pe teren că lucrările la microhidrocentrale continuă, în ciuda dispozițiilor  Ministrului Mediului că acestea vor fi suspendate până la lămurirea situației. De asemenea, Directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș ocupa în continuare funcția respectivă  deși așa cum precizau declarațiile oficiale din presă, acesta fusese suspendat.

Greenpeace România solicită Ministerului Mediului și Pădurilor luarea unor măsuri imediate pentru oprirea lucrărilor care afectează în mod vizibil albiile râurilor și aplicarea sancțiunilor care se impun.

3 noiembrie 2011 - Update: Ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, va înainta Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care va institui un „moratoriu” asupra aprobărilor de construcții de microhidrocentrale (MHC).

Subiecte