Brazi contra parcare în Giurgiu

Articol principal - ianuarie 17, 2012
Echipa Greenpeace România a primit o sesizare potrivit căreia în orașul Giurgiu, județul Giurgiu, au loc tăieri de brazi pe strada Mircea cel Bătrân (fostul amplasament al căminului Școlii Agricole și a discotecii Fiesta).

Septembrie 2011 – Echipa Greenpeace România a primit o sesizare potrivit căreia în orașul Giurgiu, județul Giurgiu, au loc tăieri de brazi pe strada Mircea cel Bătrân (fostul amplasament al căminului Școlii Agricole și a discotecii Fiesta).

Greenpeace a solicitat Gărzii de Mediu efectuarea unui control pe teren, iar Agenției pentru Protecția Mediului, comunicarea autorizațiilor emise pentru zona respectivă.

Potrivit APM Giurgiu, la momentul respectiv nu existau proiecte depuse pentru amplasamentul menționat și nu au fost emise autorizații pentru tăierea arborilor, acest demers nefiind necesar. 

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Giurgiu, unul din arbori a fost tăiat la solicitarea locatarilor dintr-un bloc din zona respectivă (str. Mareșal Foch) iar ceilalți arbori au fost tăiați de S.C. A.D.P.P. Giurgiu S.A. pentru realizarea proiectului nr 412/2011 „Amenajare parc adiacent str. Mircea cel Bătrân (Fiesta)”, proiect aparținând primăriei. În  același proiect sunt prevăzute și spații în care să fie plantați alți arbori.