Greenpeace apără spațiile verzi din Drobeta

Articol principal - octombrie 25, 2011
Lunar, primim zeci de sesizări din partea cetățenilor care ne semnalează diferite probleme locale de mediu, asupra cărora intervenim. Informează-te și acționează!

În luna martie 2011, Greenpeace România a primit o sesizare din partea societății civile locale din Drobeta Turnu Severin, cu privire la un proiect de amenajare a parcului Crișan, care prevedea tăierea mai multor arbori.

Ulterior, organizația a sesizat problema către Agenția de Protecție a Mediului și către Garda de Mediu, solicitând efectuarea de controale în teren și furnizarea de informații asupra aprobărilor și avizelor acordate pentru proiectul respectiv.

Garda de Mediu a efectuat un control pe teren și a verificat documentele proiectului, constatând faptul că suprafața de spațiu verde propusă în proiect este mai mică decât cea existentă (deși scopul proiectului este extinderea parcului existent).

Prin urmare, Garda de Mediu a dispus sistarea oricăror lucrări asupra spațiilor verzi până la rectificarea documentațiilor urbanistice, astfel încât suprafețele spațiilor verzi să nu fie diminuate.

Subiecte