Pârâu plin de steril la Fărcașa

Articol principal - noiembrie 17, 2011
În urma sesizărilor referitoare la lucrările de depozitare a sterilului de la exploatarea Fărcașa pe aproximativ un kilometru în albia râului, Greenpeace a solicitat autorităților responsabile informații complete despre avizarea proiectului de exploatare, care aparține firmei S.C. Schela Prod S.R.L.

Mai 2010 - În urma sesizărilor referitoare la lucrările de depozitare a sterilului de la exploatarea Fărcașa pe aproximativ un kilometru în albia râului, Greenpeace a solicitat autorităților responsabile informații complete despre avizarea proiectului de exploatare, care aparține firmei S.C. Schela Prod S.R.L. De asemenea, organizația a solicitat Gărzii de Mediu efectuarea de controale pe teren, aplicarea de sancțiuni și oprirea lucrărilor.

În urma unui control pe teren, Garda de Mediu Neamț a amendat firma respectivă cu 20.000 de lei pentru că nu elimina deșeurile produse în mod corespunzător. De asemenea, s-a impus sistarea lucrărilor până la obținerea autorizației de gospodărire a apelor și a autorizației de mediu.

iunie 2010:

În urma controlului efectuat de Garda de Mediu Suceava în iunie 2010, firma a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că nu deținea autorizație de mediu. Activitatea sa a fost suspendată până la obținerea autorizației. De asemenea i s-a impus salubrizarea terenului pe care erau depozitate deșeurile de producție și delimitarea depozitului de steril de albia pârâului Fărcașa.

Mai 2011, în urma unui alt control, firma s-a conformat prevederilor autorizației de mediu (obținută în ianuarie 2011).

Lucrările se desfășoară conform proiectului carierei și autorizației de mediu.

Subiecte