Falsă contaminare la o groapă de gunoi

Articol principal - noiembrie 17, 2011
Greenpeace a primit, la începutul anului 2011, o sesizare potrivit căreia la groapa de gunoi de la Cehei, Sălaj, solul este contaminat cu produse petroliere. Organizația a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu informații despre acest caz, efectuarea unui control în teren și prelevarea de probe.

Ianuarie 2010 - Greenpeace a primit, la începutul anului 2011, o sesizare potrivit căreia la groapa de gunoi de la Cehei, Sălaj, solul este contaminat cu produse petroliere.

Organizația a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu informații despre acest caz, efectuarea unui control în teren și prelevarea de probe.

Groapa de gunoi respectivă primise aviz de închidere încă din 2008, iar o firmă din Slatina urma să închidă depozitul de deșeuri prin acoperire cu un strat de deșeuri stabilizate. Acestea proveneau de la o instalație mobilă de tratare a solului contaminat cu produse petroliere, din Suplacu de Barcău. Materialele folosite pentru acest procedeu au fost analizate în laborator și se încadrează în prevederile legale privind acceptarea la depozitare în depozite de deșeuri neconforme clasa „B”.

Pentru utilizarea deșeurilor la închiderea gropii de gunoi trebuie respectat Ordinul 95/2005 privind stabilirea criteriilor de acceptare și procedurilor preliminare de acceptare a deșeurilor la depozitare și Lista națională de deșeuri acceptate în fiecare clasă de depozit de deșeuri.

 

Subiecte