Despre Charles Benbrook

Articol principal - octombrie 26, 2012
Cercetătorul Charles Benbrook a realizat pentru Greenpeace studiul „Culturile rezistente la glifosat în UE”

Charles Benbrook 

Dr. Charles Benbrook este cercetător în cadrul Centrului pentru Agricultură Sustenabilă și Resurse Naturale, la Universitatea din Washington. El se ocupă de  programul „Measure to Manage: Farm and Food Diagnostics for Sustainability and Health.” (Măsuri de management: evaluarea nivelului de sustenabilitate și sănătate la nivelul fermelor și alimentelor).

Începând din 1979 și până în 1997, Benbrook a lucrat în domeniul politicii de agricultură, știință și decizii normative în Washington D.C. A lucrat timp de un an și jumătate ca și expert în agricultură în Consiliul pentru Calitatea Mediului; între 1981-1983 a deținut funcția de Director Executiv al Departamentului Operațiuni, Cercetare și Agricultură Externă în Camera Deputaților a Statelor Unite; din 1984 până în 1990 a fost investit în funcția de Director Executiv al Consiliului pentru Agricultură în cadrul Academiei Naționale de Științe; între 1991 și 2006 a condus Servicii de Consultanță Benbrook. 

Dr. Benbrook are un doctorat în economie agrară de la Universitatea Wisconsin-Madison și o licență de la Universitatea Harvard. Deține o funcție de adjunct în cadrul Departamentului de Științele Culturilor și Solului, din cadrul Universității de Stat Washington. A scris peste douăzeci de articole recenzate într-o gamă largă de jurnale tehnice și a făcut parte din multe comitete și comisii de specialitate.

În cariera sa, s-a concentrat pe dezvoltarea sistemelor științifice pentru evaluarea sănătății publice, a mediului și impactului economic datorat schimbărilor din sistemele agricol, biotehnologic și politic.  Dr. Benbrook a cercetat îndelung utilizarea pesticidelor și riscurile pe care acestea le implică, și asupra dezvoltării Managementului Combaterii Dăunătorilor. De asemenea, a avut un rol important în dezvoltarea „Food Quality Protection Act” (Legea pentru protecția calității hranei) din 1996 și a efectuat mai multe rapoarte în domeniul biotehnologiei agricole.

Subiecte