Compania chimică BASF se retrage din Europa

Articol principal - ianuarie 23, 2012
BASF, cel mai mare producător de substanțe chimice din lume, se mută în Statele Unite pentru că europenii nu-i vor cartofii modificați genetic.

BASF, cel mai mare producător de substanțe chimice din lume, se mută în Statele Unite pentru că europenii nu-i vor cartofii modificați genetic. Acum câteva zile, compania și-a anunțat decizia de a-și muta în SUA principalul laborator pentru culturi modificate genetic. BASF a declarat că această decizie de afaceri s-a bazat pe recunoașterea faptului că principalul produs din gama culturilor, cartoful Amflora, rezistent la antibiotice, a avut un eșec total pe piața europeană. În ciuda susținerii politice și în media, Amflora s-a dovedit a fi un eșec comercial total.

Un organism modificat genetic (OMG) este un organism viu ce a fost creat artificial prin manipularea genelor sale. Tehnicile ingineriei genetice constau în izolarea segmentelor ADN (materialul genetic) de la o fiinţă vie (virusuri, bacterii, plante, animale şi inclusiv om) pentru a le introduce în materialul ereditar al alteia.

Greenpeace promovează agricultura durabilă în scopul protejării naturii, este împotriva punerii în libertate a plantelor şi animalelor manipulate genetic şi  împotriva alimentelor modificate genetic.

Subiecte