Austria a interzis complet energia nucleară

Articol principal - iulie 4, 2013
Greenpeace: Austria este complet liberă de energie nucleară. Țările europene ar trebui să ia exemplu

Viena, 3 iulie 2013 – În urma unui summit istoric de anul trecut, între guvernul austriac, organizațiile de mediu și furnizorii de electricitate, parlamentul Austriei a decis excluderea completă a energiei nucleare din Austria. Astfel, Austria devine un pionier european în ceea ce privește „etichetarea” energiei și un model de urmat pentru celelalte state membre UE.

Revizuirea Actului Organizatoric al Industriei de Electricitate (ElWOG) prescrie un certificat de origine pentru fiecare kilowatt-oră de electricitate importat în Austria. Drept consecință, Austria este prima țară europeană care implementează directivele Uniunii Europene privind transparența în alimentarea cu electricitate.

Pentru consumatorii austrieci, acesta este începutul unei noi ere. Ei pot acum să aleagă electricitatea obținută exclusiv din surse non-nucleare și pot fi siguri că bunurile produse în Austria sunt fabricate fără a folosi energie nucleară. Greenpeace va încerca să aducă exemplarele reglementări austriece împotriva energiei nucleare pe agenda Europeană.

Statele europene care nu produc energie nucleară sau care plănuiesc să o elimine, ar trebui să urmeze exemplul Austriei și să eticheteze corespunzător energia importată.

 

Subiecte