Seminar despre energia nucleară în București

Comunicat de presă - aprilie 12, 2011
Luni, 11 aprilie, la Centrul pentru Activități Recreative și Inovare Ocupațională din București, a avut loc un seminar cu tema: „Anul Mondial al Științei și Tehnologiei Nucleare”. Activiștii Greenpeace au întâmpinat elevii participanți după terminarea seminarului și le-au oferit materiale informative despre siguranța energiei nucleare și le-au prezentat alternativa și avantajele energiei regenerabile.

Elevii participanți la seminarul „Anul Mondial al Științei și Tehnologiei Nucleare” au primit și materiale informative de la Greenpeace

Activiștii Greenpeace au întâmpinat elevii participanți după terminarea seminarului și le-au oferit materiale informative despre siguranța energiei nucleare și le-au prezentat alternativa și avantajele energiei regenerabile.

Luni, 11 aprilie, la Centrul pentru Activități Recreative și Inovare Ocupațională din București, a avut loc un seminar cu tema: „Anul Mondial al Științei și Tehnologiei Nucleare”. Activitatea s-a adresat elevilor de gimnaziu de la școlile din capitală și profesorilor de fizică, chimie și biologie. Puteți parcurge invitația și tematica seminarului aici.

Activiștii Greenpeace au întâmpinat elevii participanți după terminarea seminarului și le-au oferit materiale informative despre siguranța energiei nucleare și le-au prezentat alternativa și avantajele energiei regenerabile.

Este lăudabil că elevii de gimnaziu sunt interesați de tehnologie și de diferite surse de producere a energiei, însă evenimentele recente aduc o dovadă în plus că energia nucleară nu mai are ce căuta în planurile de dezvoltare energetică a niciunei țări. Numeroase studii independente arată că necesarul energetic mondial actual, precum și rata de creștere a acestuia poate fi acoperită de energia regenerabilă.

Bazat pe raportul Greenpeace din 2010, Energy [R]evolution și dezvoltând studiul anterior, Renewables 24/7 studyultimul studiu Greenpeace, Battle of the grids, este de fapt un manual pentru sistemul pe care trebuie să îl implementăm pentru a asigura 68 % din energie din surse regenerabile până în 2030 și aproape 100% până în 2050.

Subiecte