Arctic Sunrise acostează la Constanța pentru a sprijini pescarii sustenabili

Articol principal - martie 14, 2013
Vasul Greenpeace, Arctic Sunrise, va putea fi vizitat în portul Constanța în perioada 19-20 martie.

Greenpeace derulează o campanie la nivel european, pentru reformarea Politicii Comune de Pescuit, încurajarea pescuitului sustenabil și, implicit, a pescarilor de coastă. Mesajul campaniei va fi promovat cu ajutorul vasului Greenpeace, Arctic Sunrise, care, în perioada 19 martie – 6 iulie 2013 va realiza un tur european de promovare a campaniei și de conștientizare la nivel public. Vasul Arctic Sunrise va acosta 18 porturi europene, din următoarele nouă țări: România, Bulgaria, Grecia, Croația, Slovenia, Italia, Spania, Franța și Marea Britanie. 

Vasul acostează în portul comercial Constanța, poarta 1, dana pentru pasageri, și poate fi vizitat marți între orele 10:00 și 19:00 și miercuri, între orele 10:00 și 17:00.

Pe chei vom organiza o expoziție foto iar susținătorii pescuitului sustenabil vor putea semna mesaje de sprijin pentru încurajarea reformei Politicii Comune de Pescuit la nivel european, mesaje în formă de bărcuțe de hârtie.

Arctic Sunrise este un spărgător de gheață, care inițial a fost folosit la vânarea focilor. Cândva, Greenpeace a avut chiar o confruntare cu nava, pe când aceasta livra echipamente pentru construirea unui aeroport într-un habitat al pinguinilor din Antarctica. Greenpeace a achiziționat-o în 1995, acum folosind-o în expediții polare, dar și în Congo și bazinul Amazonului. A fost construit în Norvegia, în 1975, are o lungime de 49,62 m și o lățime de 11,5 m, putând avea un echipaj de 37 de persoane.

Subiecte