Greenpeace solicită guvernului polonez protejarea pădurii seculare Bialowieza

Comunicat de presă - august 12, 2010
Activiștii Greenpeace au escaladat acoperișul ministerului mediului din Varșovia, Polonia pentru a protesta împotriva a ceea ce ei consideră lipsa inițiativei ministerului de a proteja pădurea seculară Bialowieza, una din zonele cele mai de preț ale Europei.

Protest Greenpeace în fața ambasadei Poloniei

Protest Greenpeace la ministerul mediului în Varșovia

Greenpeace solicită oprirea defrișărilor în pădurea Bialowieza din Polonia, una din ultimele păduri seculare intacte din Europa

Activiștii Greenpeace au escaladat acoperișul ministerului mediului din Varșovia, Polonia, pentru a protesta împotriva a ceea ce ei consideră lipsa inițiativei ministerului de a proteja pădurea seculară Bialowieza, una din zonele cele mai de preț ale Europei.

Patru activiști Greenpeace din diferite țări europene au escaladat acoperișul, în dimineața zilei de 12 august, și au atârnat un banner uriaș pe care scria: Kocham Puszcza” [Iubesc pădurea seculară].

Greenpeace cere ca ministrul mediului să oprească defrișările în pădurea seculară Bialowieza, până la crearea unui nou plan de management pentru pădure.

Greenpeace solicită ministerului mediului polonez să extindă zona de pădure protejată a parcului național Bialowieski.

Greenpeace a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva guvernului polonez pentru că nu a depus suficiente eforturi pentru a proteja pădurea seculară Bialowieza.

Activiștii Greenpeace au susținut această campanie în mai multe țări europene (Austria, Slovacia, Ungaria, România), protestând în fața ambasadelor Poloniei.

Subiecte