Control la Agenția pentru Protecția Mediului Covasna în urma demersurilor Greenpeace

Comunicat de presă - februarie 17, 2014
În urma sesizărilor Greenpeace, legate de construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului, de către compania austriacă Schweighofer, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a trimis astăzi o comisie specială de control care se va deplasa în județul Covasna pentru investigații.

Reacția din partea Ministerului Mediului vine în urma adresei trimise de Greenpeace România în data de 15 ianuarie 2014[1], prin care organizația expunea neregulile care au loc la APM Covasna în ceea ce privește procedura de autorizare a fabricii de prelucrare a lemnului de către compania Schweighofer.

Potrivit Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, la nivelul Serviciului Corp de Control – Implementare Strategie Națională Anticorupție din minister a fost întocmit un plan de control.

La finalul anului trecut, Greenpeace România a lansat o campanie împotriva construirii unei fabrici de prelucrare a lemnului în comuna Reci, județul Covasna, care ar urma să proceseze anual 1 milion de arbori. Potrivit APM Covasna, activitatea fabricii nu are impact asupra mediului și nu necesită emiterea unui acord de mediu, implicit, efectuarea consultărilor cu publicul.

În urma apelului Greenpeace, peste 3.000 de persoane s-au alăturat campaniei, solicitând demisia directorului APM Covasna. Campania continuă pe www.greenpeace.ro.

Cere demisia directorului APM Covasna!

 


 

[1] http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/paduri/Taieri-ilegale/1000000-de-arbori-taiati-anual-fara-impact-de-mediu/

Subiecte