Experţii analizează peisajul forestier intact din Carpaţi

Pagină - octombrie 19, 2009
Greenpeace cere oprirea lucrarilor la DN66A Bucureşti, 1 noiembrie 2006 – Experti ai Greenpeace International si ai Ministerului Mediului au demarat astazi studiul stiintific care va analiza oportunitatea includerii in arii protejate de maxima protectie a intregului peisaj forestier intact [1] (PFI) din vestul Carpatilor Meridionali.

Bucureşti, 1 noiembrie 2006 – Experți ai Greenpeace International și ai Ministerului Mediului au demarat astăzi studiul știintific care va analiza oportunitatea includerii în arii protejate de maximă protecție a întregului peisaj forestier intact din vestul Carpaților Meridionali. Peisajul forestier intact din Carpații Meridionali este de importanță internațională și este unicul rămas din întreaga Europă centrală, sudică și de vest.

În prezent numai 70% din PFI este inclus în arii protejate, cum ar fi Parcul Național Rezervație a Biosferei Retezat, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Geoparcul Dinozaurilor Hațeg. Restul de 30% nu este încă protejat împortiva impactului negativ cauzat de activitățile economice necontrolate, cum ar fi construcția drumului național 66A.

Echipa de experți va evalua, începand din luna noiembrie, toate cele 100.187 hectare identificate de Greenpeace ca fiind PFI. Evaluarea se va desfășura și pe timpul iernii și se va finaliza în iulie 2007.

Greenpeace a solicitat astăzi Ministerului Mediului suspendarea construcției DN66A și a tuturor activităților economice cu impact asupra mediului până la terminarea studiului științific de evaluare în teren a PFI. „Cadrul de lucru Greenpeace-MMGA creat astăzi este primul pas înainte în procesul de protejare a peisajului forestier intact de interes internațional din vestul Carpaților Meriodionali. Solicităm Ministerului Mediului suspendarea lucrărilor la DN66A și a tuturor activităâilor economice cu impact pentru mediu în zona PFI până la finalizarea studiului științific”, a spus Christoph Thies, coordonator campanii Greenpeace International.

Subiecte
Tag-uri