Opriți defrișarea din Alba Iulia!

Comunicat de presă - martie 9, 2011
Echipa Greenpeace România a fost sesizată de către mai mulți membri ai societății civile și comunității locale pentru a interveni și a împiedica defrișarea parcului Custozza din municipiul Alba Iulia. 158 de arbori, dintre care mulți fiind castani seculari, ar urma să fie tăiați în urma unui proiect implementat de către primăria Alba Iulia, care prevede construirea unei fântâni arteziene, a unor alei de marmură și plantarea a 20 de arbori ornamentali

lucrări de reabilitare în Alba Iulia

Echipa Greenpeace România a fost sesizată de către mai mulți membri ai societății civile și comunității locale pentru a interveni și a împiedica defrișarea parcului Custozza din municipiul Alba Iulia. 158 de arbori, dintre care mulți fiind castani seculari, ar urma să fie tăiați în urma unui proiect implementat de către primăria Alba Iulia, care prevede construirea unei fântâni arteziene, a unor alei de marmură și plantarea a 20 de arbori ornamentali.

Greenpeace România a sesizat autoritățile și instituțiile responsabile, respectiv Primăria municipiului Alba Iulia și Agenția de Protecție a Mediului Alba, solicitand copii după avizele și  autorizațiile emise pentru defrișare și rezultatele consultării publicului în această privință. De asemenea, Greenpeace a sesizat Garda de Mediu, solicitând efectuarea unui control în teren.

În consecință, Garda de Mediu a solicitat primăriei să dispună încetarea lucrărilor până la studierea întregii documentații care reglementează acest proiect.

În ultimele zile au avut loc proteste în parcul Custozza, la care au participat mai mulți  localnici,  încercând, în mod pașnic, să intervină și să salveze parcul.

Echipa Greenpeace face apel la locuitorii din Alba Iulia să ne semnaleze dacă lucrările de defrișare mai au loc în continuare,  la adresa .


Subiecte