Campania împotriva KFC continuă

Articol principal - august 2, 2012
Șefii din sediul Kentucky Fried Chicken (KFC) din Statele Unite încă ignoră legătura dintre compania lor și distrugerea pădurilor, însă campaignerii Greenpeace din toată lumea vin cu idei noi pentru a le schimba atitudinea. De data aceasta au stat de vorbă direct cu oamenii care lucrează în companie, oferindu-le…prăjituri.

Voluntarii Greenpeace și membrii Greenpeace care se implică în campania pentru protejarea pădurilor au venit la sediul KFC din Canada, luni dimineață, pentru o vizită prietenoasă. De această dată, voluntarii Greenpeace le-au adus cafea și prăjiturele în formă de tigru – una din speciile afectate de defrișări.

Voluntarii le-au transmis astfel celor de la KFC Canada că habitatul tigrului de Sumatra, o specie pe cale de dispariție, este distrus pentru fabricarea ambalajelor KFC din toată lumea.

Angajații au fost amabili și s-au alăturat conversației, dar unii dintre ei au fost chiar surprinși să afle că KFC Canada nu are nicio politică referitoare la eliminarea din lanțul de aprovizionare a practicilor care susțin distrugerea forestieră. Acest lucru nu este de mirare, dat fiind faptul că Yum! Brands, compania de care aparține KFC nu are nicio politică de achiziții globală, care să arate inițiativa față de protejarea mediului și responsabilitatea.

Greenpeace a adresat o scrisoare către directorul KFC Canada, Sabir Rami, solicitându-i să se alăture demersului Greenpeace, acela de a-l determina pe directorul general al Yum! Brands să dezvolte o politică globală pentru companie, prin care să elimine practicile legate de distrugerea forestieră din lanțurile de aprovizionare ale KFC.

Biroul din Canada nu ar fi primul care să ia inițiativa. KFC Indonezia, de exemplu, a dat o declarație potrivit căreia se preocupă de problema defrișărilor și a luat decizia de a opri achizițiile de la compania Asia Pulp & Paper (APP).

În timp ce șefii KFC din Kentucky încă ignoră aspectul, colegii lor din alte companii nu au ezitat să acționeze concret. Companii precum Mattel, Hasbro și Lego au eliminat orice legătură cu practicile care distrug pădurile tropicale și au ales o cale sustenabilă. Liderii acționează. Dar dacă David Novak nu va acționa, cel puțin tu o poți face – sprijină campania Greenpeace și lupta noastră pentru protejarea pădurilor planetei aici.

Postare de blog de Shane Moffatt, Forest Campaigner

Subiecte