Mattel renunță la ambalajele păpușilor Barbie furnizate de APP, în urma presiunilor Greenpeace

Comunicat de presă - iunie 18, 2011
În urma campaniei globale a organizației Greenpeace împotriva producătorului de jucării Mattel, compania a cerut furnizorilor să nu mai cumpere produse de la Asia Pulp and Paper (APP), acuzată de tăierea pădurilor tropicale din Indonezia.

Ken: „Barbie, ți-am dat papucii!” Ken tocmai a aflat că Barbie contribuie la defrișarea pădurilor din Indonezia.

În urma campaniei globale a organizației Greenpeace împotriva producătorului de jucării Mattel, compania a cerut furnizorilor să nu mai cumpere produse de la Asia Pulp and Paper (APP), acuzată de tăierea pădurilor tropicale din Indonezia. „Mattel nu susține defrișările și nu are un contract direct cu APP. Achiziționăm ambalaje de la o mulțime de furnizori și nu este o practică obișnuită de afaceri să impunem furnizorilor sursele pentru materiale“, a precizat Mattel pe pagina sa de Facebook.

Compania a anunțat o nouă inițiativă pentru a limita pagubele produse de asaltul Greenpeace la adresa păpușilor Barbie și Ken, scrie LA Times. „Le-am cerut furnizorilor noștri de ambalaje să nu mai cumpere de la APP, în timp ce noi investigăm acuzațiile de defrișare”, a spus Mattel în declarația de pe Facebook.

Greenpeace a lansat recent campania împotriva Mattel, prin afișe uriașe agățate pe sediul companiei din California. De asemenea, a postat pe YouTube clipuri video șocante, în 18 limbi, în care o papușă animată Ken urmărește cum Barbie măcelărește tigri și urangutani, apoi apare mesajul “Te-ai gândit ca Barbie este un criminal în serie?”.

 

 

 

 

Barbie are o contribuție imensă la defrișarea pădurilor indoneziene, inclusiv a zonelor în care trăiesc specii amenințate cum ar fi tigri, urangutani sau elefanți, doar pentru a avea un ambalaj ieftin.

Mattel, compania care produce papușa Barbie, folosește pentru ambalaje hârtie care provine de la cea mai cunoscută companie forestieră din Indonezia, Asia Pulp and Paper (APP).

Pentru obținerea acestor ambalaje ieftine, care se aruncă apoi la gunoi, sunt distruse păduri întregi, precum și habitatul unor specii amenințate.

Subiecte