Alătură-te Rebeliunii și scoate VW din Partea Întunericului

Comunicat de presă - iunie 28, 2011
În ciuda imaginii verzi pe care o afișează, VW este de fapt un grup de companii care face lobby împotriva noilor legi de care avem nevoie pentru reducerea emisiilor de CO2, pentru reducerea consumului de petrol și protejarea locurilor precum Arctica de schimbările climatice.

DarkSide logo

În ciuda imaginii verzi pe care o afișează, VW este de fapt un grup de companii care face lobby împotriva noilor legi de care avem nevoie pentru reducerea emisiilor de CO2, pentru reducerea consumului de petrol și protejarea locurilor precum Arctica de schimbările climatice.

Doar o rebeliune îi poate opri - o masă de oameni de pe tot globul care să ceară o schimbare din partea lor. Vrem ca tu să faci parte din acea rebeliune.

Semnează manifestul rebel și scoate VW din Partea Întunericului.

Pe străzile Europei activiștii Greenpeace expun adevărata față a Volkswagen: o companie regresivă care își folosește influența pentru a ne împiedica să obținem legile de care avem nevoie pentru a ne proteja planeta și a încuraja economia.

Lobby-ul politic al VW are consecințe grave pentru mediile fragile precum zona Arctică, unde marea de gheață déjà se topește mai repede decât s-a previzionat. Cea mai bună șansă de a opri schimbările climatic și a salva Arctica este reducerea emisiilor de CO2 care ne supraîncălzesc planeta și amenință totul, de la biodiversitate la agricultură.

Situația devine periculoasă. Activiștii Greenpeace s-a întors din Arctica, unde s-au opus noii goane după petrol, unde companii precum Cairn Energy forează în adâncul mărilor sub nou-topita gheață.

Dar VW nu cheltuie bani doar pe lobby-iști.

Volkswagen a derulat o campanie publicitară care înfățișează un copil simpatic într-un costum de Darth Vader care se luptă cu una din mașinile lor. Spotul a avut un mare succes dar pentru o companie care de fapt amenință viitorul tuturor copiilor, ne-am gândit că merită să facem un remake.

Simbolismul seriei Star Wars se potrivește mai bine cu felul în care politicile Volkswagen amenință să ne distrugă planeta, decât un spot publicitar fără substanță menit să crească vânzările de mașini.

Iar aceste campanii nu sunt atât de eficiente precum consideră mulți. Pentru fiecare vehicul mai „verde” vândut de VW, sunt 15 altele care emit mult mai mult CO2. Volkswagen contribuie la creșterea prețului pentru vehiculele verzi – cu mult mai mult decât costul tehnologiei - și încearcă să profite de pe urma conștiinței oamenilor.

În acest moment, politicienii din Europa dezbat dacă să crească ținta reducerii de CO2 de la 20 la 30 la sută (comparative cu nivelurile din 1990) până în 2020. Este o modificare atât de important, încât mulți oameni și organizații – de la guvernul Marii Britanii la Google, de la Ikea la Unilever – sunt de acord cu ea și o susțin.

Dar nu și Volkswagen – iar lucrurile se înrăutățesc.

Pe lângă faptul că cheltuie milioane cu grupurile de lobby împotriva țintei de 30%, VW se opune și noilor obiective de eficientizare a utilizării combustibilului. Acestea ar duce la reducerea emisiilor de CO2, șoferii ar economisi bani și ne-am reduce dependența față de petrol.

Această dependență îi determină pe exploatatori să foreze după petrol în Arctica, unde companiile folosesca tunuri uriașe de apă pentru a disloca icebergurile care le stau în cale.

Însă nu e totul pierdut. Volkwagen are și o parte bună. Au inginerii și tehnologia necesară pentru a fabrica unele dintre cele mai eficiente vehicule de pe Pământ.

Însă directorii lor au fost seduși de Partea Întunericului și angajează oameni care să lupte împotriva reducerilor de emisii. Nu mai avem de ales și trebuie să inițiem o rebeliune pentru a-i confrunta.

Înscrie-te și alătură-te rebeliunii internaționale pentru a scoate VW de pe Partea Întunericului.