Greenpeace aduce încălzirea globală în atenția bucureștenilor

Comunicat de presă - iunie 24, 2011
Cei care vor vizita Parcul Cișmigiu în intervalul 21 - 29 iunie, vor putea vedea cele două evantaie amplasate de Greenpeace România pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale, materiale realizate cu sprijinul agenției Saatchi & Saatchi

12% din speciile de păsări sunt amenințate cu dispariția, deoarece nu se pot adapta temperaturilor în continuă creștere.

38% din populația globului suferă din cauza lipsei de apă potabilă, deoarece creșterea temperaturilor afectează circuitul apei în natură.

Cei care vor vizita Parcul Cișmigiu în intervalul 21 - 29 iunie, vor putea vedea cele două evantaie amplasate de Greenpeace România pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale, materiale realizate cu sprijinul agenției Saatchi & Saatchi (1).

Citind cele două panouri asociate evantaielor, trecătorii vor afla că 38% din populația globului suferă din cauza lipsei de apă potabilă, deoarece creșterea temperaturilor afectează circuitul apei în natură și că 12% din speciile de păsări sunt amenințate cu dispariția, deoarece nu se pot adapta temperaturilor în continuă creștere.

Problema schimbărilor climatice este una dintre cele mai grave legate de mediu, având în vedere că afectează întreaga omenire. Responsabile pentru aceasta sunt emisiile de gaze cu efect de seră, rezultate din activitățile umane, precum industria, transporturile, producerea energiei electrice, agricultura și din traiul zilnic. Gazele cu efect de seră păstrează în atmosferă o parte din căldura solară reflectată de suprafața terestră. Creșterea emisiilor acestor gaze într-un ritm accelerat atrage după sine creșterea temperaturii pe glob.

Pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, gazul cu aportul cel mai mare la efectul de seră, este nevoie ca guvernele să adopte strategii energetice în care să facă trecerea cât mai rapid de la energia bazată pe combustibil fosil (cărbune, petrol, gaz), poluant, la cea obținută din surse regenerabile (eoliană, solară, cu biocombustibil, geotermală). Greenpeace derulează o campanie la nivel european pentru asumarea unor obiective mai ambițioase în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Energia nucleară nu reprezintă o soluție, întrucât reprezintă un uriaș pericol ascuns pentru toate formele de viață. Există în acest sens mai multe exemple, cunoscute în toată lumea, iar țările vest-europene încep să renunțe deja la acest tip de energie.


 

(1) Ideea creativă Evantaie a fost oferită pro-bono, conform unui protocol de colaborare, de către SC. Saatchi & Saatchi S.R.L.