Greenpeace protestează împotriva exploatării de cărbuni

Pagină - octombrie 30, 2009
Activiștii au depozitat cărbuni în fața unui hotel de lux din Varșovia, unde Ministerele Industriilor din 20 de țări participau la o întâlnire privind viitorul cărbunilor și au desfășurat un banner cu mesajul „Deveniți responsabili. Renunțați la cărbuni”.

Varșovia, Polonia, 27 noiembrie 2008 – Dacă vrem să preîntâmpinăm consecințele schimbărilor climatice, lumea trebuie să renunțe la cărbuni. Însă companiile din industria cărbunilor nu vor renunța fără să lupte. Astăzi, Greenpeace le-a oferit două argumente pentru ca acestea să renunțe la cărbuni.

Activiștii au depozitat cărbuni în fața unui hotel de lux din Varșovia, unde Ministerele Industriilor din 20 de țări participau la o întâlnire privind viitorul cărbunilor și au desfășurat un banner cu mesajul „Deveniți responsabili. Renunțați la cărbuni”. De asemenea, Greenpeace a publicat raportul „True Cost of Coal”, („Adevăratul cost al cărbunelui”) care estimează atât impactul exploatării de cărbuni asupra mediului și sănătății umane, cât și costurile anuale de minimizare a impactului.

 

Documentele din cadrul conferinței găzduite de Guvernul Polonez pretind că scopul întâlnirii este agrearea asupra unor politici de susținere a climei, însă agenda a dezvăluit ca tema conferinței este de fapt creșterea profiturilor.

Descarcă "The True Cost of Coal": 

/romania/Global/romania/binaries/2009/7/costulcarbunelui.pdf