Shell anulează planurile de foraj în Arctica pentru 2012

Articol principal - septembrie 17, 2012
Shell a decis să renunțe la planurile de a fora pentru petrol în Arctica anul acesta.

Shell a investit șapte ani de efort și a cheltuit aproape 5 miliarde de dolari pentru programul Arctica, dar acum putem vedea cât de nesăbuit și riscant a fost acest plan. Compania nu are nimic de arătat cu excepția unei serii de accidente de siguranță care i-au zdruncinat serios reputația. Investitorii trebuie să se întrebe acum dacă chiar merită alocarea unor sume uriașe de bani pentru exploatarea unui mediu atât de fragil precum cel arctic.

Pe măsură ce gheața polară dispare din ce în ce mai rapid, este clar că trebuie să acționăm urgent pentru a combate schimbările climatice. Regresul Shell ar putea fi scânteia de care are nevoie planeta pentru a acționa.

Aproape 2 milioane de oameni din toată lumea s-au alăturat campaniei Greenpeace pentru Salvarea Arcticii și pentru ca această zonă să fie protejată de companiile petroliere. Vestea de astăzi încununează efortul depus în confruntarea giganților petrolieri în locuri îndepărtate precum Noua Zeelandă și Edinburgh, dar aceste milioane nu se vor opri până când toată zona Arctică va fi protejată.

Puteți semna petiția pe http://www.savethearctic.org/