ONG-urile părăsesc negocierile de la summitul pe schimbări climatice

Articol principal - noiembrie 23, 2013
Kumi Naidoo, Directorul Executiv al Greenpeace International se alătură reprezentanților ONG-urilor care au părăsit summitul pe schimbări climatice desfășurat în Polonia.

Reprezentanții mai multor ONG-uri au plecat de la negocierile pe tema schimbărilor climatice din cadrul summitului din Varșovia. Referitor la această situație, Kumi Naidoo, Directorul Executiv al Greenpeace International a declarat:

Guvernul Polonez a făcut tot posibilul să transforme aceste discuții într-o propagandă pentru industria cărbunelui. Alături de Japonia, Australia și Canda și profitând de lipsa unui leadership semnificativ din partea altor țări, guvernele i-au tratat cu indiferență pe cei care suferă de pe urma schimbărilor climatice. Uniunea Europeană este încătușată de către Guvernul Polonez și aliații săi din industria cărbunelui, dar trebuie să facă eforturi pentru a reveni la ordinea de zi a agendei schimbărilor climatice, pentru a putea constitui un tratat care contează la Paris.

Kumi Naidoo consideră ca una dintre țările care are posibilitatea de a influența aceste jocuri este China, însă deocamdată nu face niciun efort în a-și valorifica potențialul de care dispune. Momentan, China este preocupată să traducă în câștiguri interne reducerea utilizării cărbunelui în cadrul acestor discuții. 2014 va fi un an important - fiecare țară trebuie să facă cunoscute obiective noi de reducere a poluării, dar și să depună eforturi reale în a atinge aceste obiective.

Directorul Executiv al Greenpeace International s-a declarat încrezător în acest proces și a declarat că organizațiile nu vor renunța niciodată, pentru că oamenii au nevoie cu disperare de un tratat global privind schimbările climatice. Summitul de la Varșovia nu a fost suficient de bun. Ca și societate civilă, vom reveni anul viitor și mai puternici, și mai ambițioși, și mai determinați ca acum. Și ne așteptăm ca și guvernele să facă la fel - a mai adăugat Kumi Naidoo într-o declarație privind Summitul de la Varșovia.