3 accidente în industria combustibililor fosili în 24 de ore

Articol principal - februarie 14, 2014
10 februarie 2014, SUA: 3 accidente în industria combustibililor fosili în 24 de ore


În West Virginia peste 3.100 de tone de șlam de cărbune s-au scurs într-un pârâu aferent râului Kanawha. Poluarea s-a produs din cauza ruperii unei conducte la centrala Kanawha Eagle Prep, astfel acest produs toxic, secundar industriei mineritului de cărbune a fost deversat. În prezent autoritățile monitorizează potențialul impact asupra sănătății publice și a rezervei locale de apă. Departamentul de Protecție a Mediului din West Virginia declară că deversarea este „semnificativă” și o compară cu cea de luna trecută, de la Freedom Industries, din râul Elk, care a contaminat apa potabilă a 300.000 de locuitori.

Potrivit Bloomberg Businessweek, compania Patriot Coal, care deține centrala, tocmai a ieșit din faliment în decembrie și este supusă investigațiilor de către o agenție guvernamentală. Deversarea de la centrala Patriot Kanawha Eagle a fost provocată de cedarea sigiliului unei conducte de reziduuri. Acum se estimează că peste 3.400 de tone de șlam de cărbune s-au scurs în pârâul Fields.

În mod incredibil, acesta este doar unul din dezastrele care au avut loc în această zi în domeniul combustibililor fosili. La doar câțiva kilometri de West Virginia, un puț de gaz natural operat de Chevron în Dilliner, Pennsylvania, a explodat și continuă să ardă, pentru că momentan flăcările sunt prea puternice iar pompierii nu se pot apropia. O persoană a fost rănită și dusă la spital și încă o persoană a fost dată dispărută.

O unitate specială antrenată pentru combaterea acestui tip de incendii a fost adusă din Texas la instalația Chevron din Pennsylvania, însă este posibil ca stingerea incendiului să dureze zile întregi.

Mai multe despre explozia de la situl Chevron, inclusiv imagini, aici.

Încă o explozie a fost raportată în seara aceleiași zile, de data aceasta în Tioga, Dakota de Nord. Hiland Partners operează conducta care s-a rupt, ducând la o explozie și un incendiu care a fost vizibil de la kilometri distanță.


 

Sursa text: DeSmogBlog 

Surse foto: http://www.wtrf.com/story/24691233/gas-well-explosion-reported-in-southwest-pa http://desmogblog.com/2014/02/11/disastrous-day-fossil-fuels-wv-coal-slurry-spill-pa-gas-well-explosion-nd-gas-explosion https://www.facebook.com/earthworksaction