Google este cea mai „verde” companie de IT

Articol principal - februarie 14, 2012
Google este în fruntea clasamentului „Cool IT” întrecând alte companii de profil, precum Cisco și Ericsson.

Topul Cool IT - ediția 5 - februarie 2012

Google este în fruntea clasamentului „Cool IT” întrecând alte companii de profil, precum Cisco și Ericsson. Google este fruntaș la măsurile pentru protejarea climei și la impactul surselor de energie, anunțând public ce amprentă de carbon are. De asemenea, compania a publicat un plan amănunțit pentru atingerea obiectivelor care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Compania continuă să susțină politici importante referitoare la schimbările climatice și își face auzită vocea la nivelul guvernelor SUA și din UE, care trebuie să reducă drastic emisiile. Vezi cum se descurcă și celelalte companii de IT în lupta contra schimbărilor climatice:

  • Cisco, Ericsson, și Fujitsu se diferențiază de restul clasamentului prin furnizarea de studii de caz detaliate despre cum tehnologia lor unică contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
  • Softbank a impus un nou exemplu în ceea ce privește leadershipul în advocacy prin declarații puternice și eforturile depuse pentru a ajuta Japonia să reducă dependența de sursele poluante de energie după Fukushima.
  • Google, Cisco, și Dell se diferențiază pentru că fiecare folosește 20% energie regenerabilă pentru infrastructură.

Din nefericire, scorurile au scăzut la advocacy politic în întreaga industrie. Deși este nevoie urgent de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, firmele de tehnologie nu confruntă companiile care produc energie poluantă, cele care se fac vinovate de stagnarea dezbaterilor despre politicile de schimbări climatice la nivel guvernamental. Acest lucru este îngrijorător. Nu sunt scuze – industria se extinde prea rapid și are mult prea mult potențial cu care poate contribui la reducerea emisiilor la nivel global ca să stea pe margine.

Mai multe companii au obținut un punctaj mai mic pentru că au avansat planuri prea vagi pentru reducerea amprentei de carbon și pentru absența planurilor de trecere pe energie regenerabilă. Pentru a remedia aceste problemă, companiile trebuie să devină mai transparente în ceea ce privește investițiile lor în soluții IT care contribuie la îndeplinirea obiectivelor legate de combaterea schimbărilor climatice și reducerea emisiilor.