Soluții pentru climă

Articol principal - iunie 15, 2012
Încălzirea globală este o problemă de proporţii enorme, dar asta nu înseamnă că nu poți face ceva în privința asta. Există lucruri importante pe care le poți face pentru a-ți reduce impactul asupra mediului.

- Poţi ajuta la trecerea de la combustibilii fosili la utilizarea energiei regenerabile pentru satisfacerea propriilor nevoi de energie electrică.

- Reducerea consumului propriu de energie electrică este modul cel mai simplu şi mai eficient pentru a ajuta la încetinirea încălzirii globale. Poţi face acest lucru prin:

- Alege un furnizor local de energie electrică verde. Dacă acest lucru nu este încă posibil, ia în considerare implementarea unui sistem de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare fotovoltaice (PV) sau mori eoliene pentru casa sau firma ta.

- Reducerea temperaturii frigiderului, a temperaturii apei din mașina de spălat și a centralei termice;

- Utilizarea becurilor fluorescente compacte respectiv a becurilor ecologice. Acestea folosesc doar o fracțiune din energia pe care ar consuma-o becurile convenționale, iar astfel, pe termen lung vei economisi și bani;

- Izolarea pereților exteriori ai casei tale pentru a te asigura că temperatura (căldura sau aerul condiționat) din casă nu scapă;

- Mersul pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public ori de câte ori este posibil;

- Utilizarea capetelor de duş eficiente;

- Achiziţionarea aparatelor electrocasnice cu cel mai mare grad de eficiență  energetică pe care ți-l poți permite.

Articol publicat cu sprijinul voluntarului nostru, Dan.