Pădurile seculare au nevoie, acum mai mult decât oricând, de sprijinul tău pentru a fi incluse în UNESCO. Donează acum!

Până la finalul anului 2014, România poate propune includerea unor păduri virgine de fag în patrimoniul UNESCO. Este o șansă pe care fiecare dintre noi o poate acorda pădurilor României, de a le proteja și păstra nu doar în amintirile noastre.

De trei ani, Greenpeace derulează o campanie în România pentru a include cele mai valoroase păduri seculare de fag în patrimoniul mondial UNESCO. Finalizarea procedurii presupune realizarea unei documentații specifice, investigații de teren, măsurători, inventarieri și altele.

Până acum, țări precum Slovacia, Ucraina și Germania, au făcut deja acest pas și au reușit să includă păduri în UNESCO. Astfel de păduri seculare de fag și amestec de fag, mai există și în România, Bulgaria, Austria, Slovenia, Croația, Polonia, Albania, Macedonia, Bulgaria, Italia, Grecia, Franța și nordul Spaniei.

Până la finalul anului 2014, țările care încă mai dețin astfel de păduri valoroase, printre care și România, pot propune includerea lor în UNESCO, în cadrul proiectului „Pădurile de fag, patrimoniu natural comun al Europei”.

Anul acesta este șansa pădurilor noastre. Poți face acest lucru posibil. Donează acum!

Află aici mai multe despre pădurile virgine de fag din România.

Viziunea noastră asupra unui viitor mai bun este la fel de puternică precum oamenii care ne susţin. Alătură-te Greenpeace astăzi şi sprijină acţiuni menite să apere planeta noastră. Ajutorul tău va face diferenţa.

De ce avem nevoie de sprijinul tău financiar?

Făcând o donație te vei alătura Greenpeace în lupta pentru protejarea planetei și pentru găsirea soluțiilor de care avem nevoie pentru a combate cele mai importante probleme de mediu.

Biroul Greenpeace din România face parte din Greenpeace Europa Centrală și de Est, regiune coordonată de Greenpeace Austria. De aici provin și majoritatea fondurilor destinate activității din România, care se axează, în consecință, pe campaniile internaționale, și mai puțin pe probleme locale.

În România, Greenpeace primește fonduri prin sistemul de donații on-line, pe www.greenpeace.ro, din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit și din achiziționarea de produse din Greenpeace Shop.

Cele mai recente actualizări

 

Direcţionează 2%

Pagină | ianuarie 15, 2014 la 11:30

Anual, ești obligat să depui declarația de venit la administrația financiară. 2% din impozitul pe venitul tău poate fi direcționat către un ONG, pentru a-l susține. Altfel acei bani se duc tot la stat. Alege 2% pentru Greenpeace. Devotați...

Economisești bani și ajuți ONG-uri

Comunicat de presă | februarie 19, 2013 la 2:04

Noul proiect al Piraeus Bank susține campaniile promovate în România de Fundația Greenpeace și alte ONG-uri din România.

Donează online

Video | mai 25, 2012 la 14:26

Nu acceptăm fonduri de la guverne sau corporaţii; în schimb ne bazăm pe bunăvoinţa şi generozitatea persoanelor ca tine pentru a ne continua munca. Acest lucru ne permite să rămânem complet independenți și să putem acționa împotriva oricărei...

Direcţionează 2%

Pagină | mai 9, 2011 la 7:43

Anual, ești obligat să depui declarația de venit la administrația financiară. 2% din impozitul pe venitul tău poate fi direcționat către un ONG, pentru a-l susține. Altfel acei bani se duc tot la stat. Alege 2% pentru Greenpeace. Devotați...

Formularul 200

Pagină | martie 14, 2011 la 8:25

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea să direcționeze doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul 2012 către o entitate nonprofit, unităților de cult, precum și pentru...

1 - 5 din 6 rezultatelor.

Subiecte