Încearcă aplicația „Prieteni la drum” și redu poluarea

Articol principal - ianuarie 4, 2013
Piraeus Bank România, în colaborare cu Greenpeace, au lansat nou proiect de responsabilitate socială, desfășurat prin intermediul paginii de Facebook „Curaj Romania”.

 Proiectul, denumit „Prieteni la drum” este o aplicație online prin care șoferii sunt educați, într-un mod distractiv și interactiv, despre beneficiile și  alocarea responsabilă a resurselor prin utilizarea în comun a vehiculelor personale. (http://www.facebook.com/ curajromania).

Aplicația este disponibilă pe pagina Curaj Romania și a fost dezvoltată de agenția MSPS Marketing & Communication. „Prieteni la drum” are un mecanism simplu care conține următorii pași: intrarea în aplicație fie ca șofer, fie ca pasager, oferirea coordonatelor temporale și spațiale pentru  acțiunea de car sharing și  invitarea prietenilor din lista personală de Facebook pentru alcătuirea grupului prietenos cu mediul. Utilizatorii de Facebook care accesează aplicația pot alege să-și împartă locurile din mașină  cu prietenii lor sau să fie ei preluați de o altă persoană care intră în aplicație.

Pasii  pentru utilizarea aplicației se succed dinamic și sunt foarte ușor de parcurs, iar vizualul te convinge că “green is good” , de aceea doar puțină bunăvoință și dorința de a avea un mediu mai curat  îți dau imboldul să utilizezi Prieteni la drum”, susține Raluca Barbu, Marketing Specialist Piraeus Bank Romania.

Persoanele cele mai active înscrise în aplicatie vor fi răsplătite cu obiecte eco, oferite de Greenpeace România.

Car sharing-ul este un concept întâlnit la scară largă în alte țări, iar aplicația ‘Prieteni la Drum’ încearcă să îl aducă mai aproape și de românii care își doresc un mediu înconjurător mai sănătos pe termen lung. Car sharing-ul este bun pentru mediu dar și pentru utilizatori, aducând economii importante la bugetele de călătorie,” a declarat Dimitris Sideridis, Managing Partner MSPS Marketing & Communication România.

Transportul este poate cel mai la îndemână factor de poluare pe care fiecare dintre noi îl poate diminua într-o măsură considerabilă, atunci când facem o alegere. Aplicația propusă te ajută să alegi pentru un mediu mai curat,” adaugă Irina Bandrabur, ofițer de presă al Greenpeace România.

Subiecte