MIRO CERAR, AL´ ŠE SPIŠ? VLADA SE UKLANJA FOSILNI INDUSTRIJI, POZABLJA NA LJUDI

VABILO NA NUJNO SEJO ODBORA ZA INFRASTRUKTURO, OKOLJE IN PROSTOR

Sporočilo za javnost - marec 24, 2017
Datum in kraj: v torek, 28. marca, ob 14. uri v velikem salonu, Šubičeva 4 v Ljubljani.

Na nujni seji se bo razpravljajo o štirih zahtevah poziva Break free v Sloveniji, ki kličejo po ambicioznejši podnebno-energetski politiki in jih je do sedaj podprlo več kot 70 civilnodružbenih organizacij, med njimi tako različne organizacije kot so SVIZ, Visokošolski sindikat, Sindikat Mladi plus, Greenpeace, Društvo pljučnih bolnikov Slovenije. Zahteve je podprlo tudi več kot 3000 posameznikov in nekaj političnih akterjev (Poslanska skupine Združena levica, Iniciativa demokratični socializem, Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije in dr. Igor Šoltes, evropski poslanec).

Več informacij o seji TUKAJ.


 PODNEBNI SHOD – BUDNICA VLADI

ki bo v sredo, 29. marca, ob 16. uri

pred Vlado RS na Gregorčičevi ulici 20 v Ljubljani.

Vlada RS vztrajno išče javni denar za subvencioniranje ne samo TEŠ (50 milijonov letno), ampak po novem tudi TE TOL (20 milijonov letno) ter spi na praznih obljubah in neizpolnjenih zavezah Pariškega sporazuma. Zato ji bomo podporniki gibanja Break free v Sloveniji priredili podnebno budnico, kjer bomo tudi predali naš poziv s široko podporo, ki jo je prejel.  

Na dogodku bodo govorili Gaja Brecelj (direktorica Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj), dr. Dejan Savić (strokovnjak za energetska vprašanja, Greenpeace v Sloveniji), Taj Zavodnik (predstavnik Študentskega društva Iskra), mag. Aljoša Slameršak (strokovnjak podnebnih znanosti in okoljske ekonomije), Želimir Stanić (Sindikat Mladi Plus) in Luka Mesec (vodja poslanske skupine Združena levica[1]).

Dogodek bomo pospremili s transparenti, tolkali, inštalacijami in petjem. Več informacij o shodu TUKAJ.

KEŠ6. (c) Break Free v Sloveniji


Več informacij:

Katja Huš, Greenpeace CEE v Sloveniji, , 040 981 621.


[1] Poslanska skupina Združene levice je podprla poziv gibanja Break free. K podpori so bile vabljene vse parlamentarne politične stranke in poslanske skupine ter slovenski poslanci v Evropskem parlamentu.